Transportul international al cainilor - o nisa in dezvoltare

Romanii sunt tot mai interesati de a accesa servicii specializate pentru animalele lor de companie. Cabinetele veterinare si saloanele cosmetice pentru caini si pisici sunt deja bine integrate in peisajul de business al marilor orase. Exista insa multe alte servicii de nisa care capata tot mai mult succes. Este de fapt vorba in general despre persoane iubitoare de animale care identifica anumite nevoi in acest sector, nevoi ale proprietarilor de animale de companie.

Merita mentionat in acest sens transportul international de animale de companie. Transport caini in Germania sau Franta, in conditii sigure si legale? Da, se poate, utilizand serviciile unei firme autorizate in acest sens. Business veritabil si nu improvizatie! De la autorizatie de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si pana la training specializat pentru personal, totul este bine pus la punct.

Masinile utilizate pentru transportul international al cainilor sunt masini pentru transport tip 2 si autorizate traces, conduse de soferi care au certificate de competenta pentru a conduce vehiculele rutiere care transporta animale vii. Acestora li se alatura insotitori ce au drept principala sarcina sa acopere toate nevoile animalelor de companie pe durata transportului, se subliniaza pe website-ul unei firme de specialitate.

Ideea este ca orice caine transportat sa ajunga cu bine la destinatie. Si vorbim de calatorii lungi, pana la Paris, Amsterdam, Bruxelles sau Londra. Cainii prefera transportul rutier in dauna celui aerian. Costurile sunt rezonabile, iar calatoria este cat se poate de placuta in conditiile date. Cainii au custi speciale - cate una pentru fiecare animal, in functie de statura acestuia.

Masinile au instalatie de climatizare, deci temperatura perfecta se va seta in mod automat. Nu conteaza daca este vara sau iarna, in masina cainii se vor simti bine, nu vor suferi de frig sau cald. "Animalele se vor simti bine si va fi evitata orice problema medicala cauzata de temperatura necorespunzatoare (pe durata transportului, dar si ulterior). Instalatia de climatizare automata mentine constanta temperatura selectata, prin intermediul unor senzori de temperatura si umiditate. Acesti senzori sunt plasati in puncte importante din habitaclu, pentru a se elimina astfel necesiatatea interventiei speciale pe parcursul calatoriei", se mentioneza pe www.transport-caini.net.

Tot mai multe persoane din Romania apeleaza la serviciile profesionale de transport international de animale. Cel mai des sunt transportati cainii, desi exista posibilitatea de transport si pentru pisici.