Bratara contactless pe post de card bancar - premiera in Romania, la Banca Transilvania

Banca Transilvania lansează, în premieră pe piata din România, un instrument alternativ de plată, brătara contactless BT, care poate înlocui cardul la plata cumpărăturilor. Aceasta oferă acces la contul curent în lei deschis la BT si posibilitatea de a plăti contactless, indiferent de sumă, în tară si în străinătate. Comisionul de emitere si pentru plata la comercianti este zero.

Plătile contactless au devenit foarte populare în România odată cu cresterea numărului de POS-uri care acceptă astfel de carduri. La 80% din cele 27.000 de POS-uri ale Băncii Transilvania aflate la comercianti se pot face astfel de plăti – cu cardul contactless si, mai nou, inclusiv cu brătările contactless.

Brătările functionează ca un card bancar contactless, asa încât pentru plătile de până la 100 de lei nu este necesară introducerea PIN-ului; Pot fi emise clientilor Băncii Transilvania care au card VISA de debit în lei sau, după caz, împreună cu un astfel de card; Clientii pot solicita o astfel de brătară în oricare dintre sucursalele si agentiile băncii; Abonamentul lunar este de doar 3 lei / brătară.

Festivalul UNTOLD, care are loc în Cluj-Napoca, în 4 – 7 august a.c., eveniment la care BT este banca oficială, este una dintre primele ocazii în care brătările contactless pot fi folosite. Cu ajutorul acestora – dar si cu numerar sau cu card bancar - pot fi încărcate la UNTOLD brătările de festival si cardurile de festival, în locatiile Credit Point.
 
Gabriela Nistor, Director General Adjunct Retail Banking, Banca Transilvania: “Banca Transilvania vine cu o premieră pe piată prin lansarea brătărilor contactless. Ne bucurăm să aducem clientilor nostri avantajele noilor tehnologii: rapiditate, mobilitate si simplificare. Este cel mai nou trend în rândul plătilor electronice, dar si un accesoriu de ultimă generatie. Avem încredere că va deveni cât de repede o modă. Moda brătărilor contactless BT”.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în functie de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail. BT are peste 7.300 de angajati, 550 de sedii si 2,2 milioane de clienti. Strategia băncii este sustinută de actionari internationali, Banca Europeană pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si IFC – Banca Mondială. BT a primit premiul „Cea mai bună bancă din România” din partea publicatiei internationale Euromoney, în iulie a.c.