Mastercard doneaza peste 3,5 milioane de mese copiilor din Rwanda

Un simplu gest poate face diferenta pentru milioane de copii care nu beneficiază de prânz la scoală. Astfel, orice tranzactie de plată efectuată de posesorii de carduri Mastercard si Maestro în lanturile de magazine Auchan în perioada 1 septembrie – 1 octombrie va genera automat o donatie din partea Mastercard, furnizând o masă unui elev din Rwanda, în cadrul parteneriatului cu Programul Alimentar Mondial (WFP - World Food Programme), cel mai mare program umanitar din lume, ce oferă solutii inovatoare pentru lupta împotriva foametei în rândul elevilor.

Initiativa este parte a unei noi campanii Priceless Causes desfăsurată de Mastercard la nivelul mai multor tări din Europa Centrală si de Est, pentru a sprijini Programul Alimentar Mondial, ce oferă solutii inovatoare pentru lupta împotriva foametei în rândul elevilor. Este pentru al doilea an în care Mastercard implică un număr atât de mare de tări dintr-o singură regiune, pentru a sprijini Programul Alimentar Mondial si a contribui la o lume fără foamete. Anul acesta, eforturile celor două organizatii sunt  îndreptate spre Rwanda, Africa.

“În perioada în care toti ochii sunt îndreptati spre generatiile de elevi care se pregătesc de zor pentru prima zi a noului an scolar, iar centrele comerciale sunt pline de părinti care aleg cărti, ghiozdane si uniforme, ne bucurăm să putem ajuta copiii care nu s-au bucurat de această efervescentă, ba chiar ar putea să nu vadă niciodată interiorul unei scoli. Astfel, alături de Programul Alimentar Mondial si cu ajutorul partenerului nostru, Auchan si al posesorilor de carduri Mastercard ne unim fortele pentru mii de copii din Rwanda. Acestia vor putea beneficia, astfel, de energia de care au nevoie pentru a merge la scoală”, a declarat Diana Tănase, Marketing Manager pentru România în cadrul Mastercard.

Donatiile se vor realiza în momentul plătii, fără costuri suplimentare pentru clienti, iar numărul total al meselor care vor fi oferite de Mastercard depăseste 3,5 milioane. Acestea vor reprezenta nu doar o sursă vitală de nutritie pentru elevi, ci vor contribui, în acelasi timp, la prevenirea abandonului scolar. Proiectul sustine, de asemenea, agricultura realizată de comunitătile locale, acestea urmând să furnizeze mesele în cadrul scolilor. 

Pe plan local, Mastercard sustine educatia, prin continuarea parteneriatului cu SOS Satele Copiilor România, în cadrul căruia le oferă copiilor din programele asociatiei multiple oportunităti de dezvoltare personală si sustinere financiară.