Care este cel mai bun moment din an pentru a cumpara un aparat de aer conditionat

Tinand cont de popularitatea conceptului de Black Friday, foarte multe persoane asociaza in prezent preturile minime in sectorul electoIT cu aceasta perioada din luna noiembrie. Este adevarat, pe multe nise atunci se ajunge la preturile minime, insa anumite produse sezoniere pot avea preturi chiar mai mici in alte perioade. In general, se poate spune ca sunt doua situatii in care preturile ajung foarte mici: in perioadele de lichidare de stocuri si in perioadele in care cererea este foarte mare, deci volumele tranzactionate sunt de asemenea foarte mari.

Sa luam astfel exemplul unei categorii: aparate aer conditionat. Marile promotii sunt la final de sezon (august - septembrie, cand insa nu mai gasesti pe stoc o varietate la fel de mare ca de obicei, deci poate va fi necesar sa faci unele compromisuri), dar si in tocmai in plin sezon. In perioada aprilie - iulie, marile magazine se "lupta" pentru clientii interesati sa cumpere aparate de aer conditionat, iar principalele arme sunt reprezentate de promotii.

Discounturi fel de fel insotesc aceste produse, uneori chiar si alte bonusuri, inclusiv montaj fara costuri suplimentare. Retailerii isi permit o astfel de "generozitate" tocmai pentru ca la randul lor cumpara mai ieftin (platind la volum) si, de asemenea, pot avea o marja de profit mai redusa, bazandu-se pe numarul mare de unitati vandute.

Se poate spune ca singura parte mai putin placuta in a cumpara un aparat de aer conditionat in plin sezon este legata de instalare: gratuita sau nu, aceasta poate dura destul de mult, fiind realizata pe baza de programare. Numarul mare de cereri de instalare poate determina o perioada de asteptare. Acest lucru se intampla de obicei tocmai in momentele caniculare din iulie si august. Tinand cont de toate cele de mai sus, s-ar putea concluziona ca perioada aprilie - iunie este ideala pentru achizitie si montaj de aparat de aer conditionat.

In ceea ce priveste alegerea aparatului, pe internet exista numeroase articole cu sfaturi si recomandari. Pot fi utile si recenziile postate de alti clienti. Tipul de aparat de aer conditionat, sistemul de filtrare, clasa energetica si zgomotul produs - iata principalele elemente ce trebuie luate in considerare in procesul de selectie, conform sfaturilor oferite de cei de la recomandari-specialisti.ro.

"Pentru ca este folosit des si pentru timp indelungat, aparatul de aer conditionat trebuie sa consume energie electrica in cantitati rezonabile, care sa nu incarce cu mult factura de curent. De aceea, iti recomanam, ca in alegerea pe care urmeaza sa o faci, sa tii cont si de clasa energetica din care aparatul de aer conditionat face parte. Iti recomandam modele din clasa A+++ si A++", se precizeaza pe website-ul mentionat.