Ce fel de cadouri ofera angajatorii si cum se impoziteaza tichetele cadou oferite de catre acestia

Sarbatorile ne bat la usa, Pastele este una dintre cele mai indragite sarbatori in prag de primavara. In preajma sarbatorilor, angajatorii aleg sa ofere angajatilor prime sau diverse tichete, sub forma de cosuri cadou Craciun sau cu alte ocazii. Aceste cadouri au ca scop  recompensarea angajatilor pentru munca depusa din timpul anului.

Angajatorii trebuie sa aiba in vedere faptul ca, orice tip de cadou, sub forma de prima  sau tichet se impoziteaza conform legislatiei in vigoare.  Legea spune ca daca o societate ofera o prima de 150 de lei net cu ocazia sarbatorilor de Paste, aceasta prima este incadrata conform Codului fiscal si nu va fi impozabila. Cadourile a caror suma depaseste 150 de lei vor trebui sa fie impozitate. In cazul in care un angajat primeste un cadou in valoare de 500 de lei, 150 de lei din acea suma nu vor fi impozitati, iar restul de 350 de lei se impoziteaza si salvati in baza de date a contribuabililor. Acest tip de cadouri pot fi oferite chiar si pentru copiii angajatilor.

In afara de tichetele cadou si prime,  angajatorii mai apeleaza si la oferirea de cosuri cadou corporate. O practica din ce in ce mai populara, cosurile cadou  sunt ideale pentru orice fel de ocazie si pot satisface gusturile chiar si celui mai pretentios client.

Practica de a oferi cosuri cadou este un mod de a-ti intari relatiile, angajator-angajat, companie-clienti, companie-parteneri. Un gest atat de mic are puterea de a intari relatii si de a face anumite persoane sa se simta apreciate pentru aportul adus companiei, indiferent de functia pe care o ocupa.

Atunci cand angajatorii aleg aceste cadouri trebuie sa isi seteze si o limita, pentru ca darurile nu trebuie sa fie mult prea personale. Printre cele mai populare alegeri de cosuri cadou corporate, se numara:

cosurile cadou cu produse care contin cafea si cu diverse sortimente de cafea

cosurile cadou cu dulciuri (bomboane, bomboane de ciocolata, ciocolata, etc.)

cosuri cadou create special cu ocazia sarbatorilor (cosuri cadou de Paste, Craciun – cosuri cu pasca, vin, cozonaci etc.)

cosuri cadou cu fructe si produse biologice (cosuri perfecte pentru cei care vor sa consume alimente cat mai sanatoase)

cosuri cadou cu produse gourmet (cosuri care contin branzeturi, bauturi fine, carnuri crud uscate si alte bunatati – perfecte pentru gurmanzi)