Afacerile cu videochat in Romania - resurse ieftine, potential global

Se pot observa in media, online si offline, adesea anunturi si publicitate pentru locuri de munca bine platite - angajari videochat. De cealalta parte, promovarea serviciilor de videochat catre clientii finali este inexistenta in tara noastra. Si asta pentru ca Romania nu are potentialul economic pentru a reprezenta o piata "de desfacere" pentru aceasta industrie. In plus, angajatorii din domeniu vor sa evite contactul angajatelor cu publicul din apropiere, fiind un subiect sensibil (cele mai multe persoane care activeaza in aceasta arie o fac in mod discret, fara a spune rudelor si cunostintelor).

Afacerile cu videochat sunt insa foarte prospere in tara noastra, tocmai de aceea se cauta mereu noi persoane pentru recrutare. De-a lungul anilor, acest domeniu perfect legal in Romania s-a maturizat: au aparut studiouri de videochat care au investit semnificativ in oferta pentru angajati (de obicei angajate). Mai exact, ofera locatii premium, sedii luxoase, chiar si cazare in conditii foarte bune. Angajatele sunt tratate uneori in regim VIP, dincolo de beneficiile financiare foarte tentante - se pot castiga sume foarte mari, mai mari decat in cele mai multe domenii de lucru.

De ce videochat in Romania? Companiile din domeniu au totul la indemana: chiriile sunt mult mai mici decat in statele din Vestul Europei, chiar si pentru sedii ultra centrale in Bucuresti sau in alte mari orase. In plus, toate costurile sunt mici: de la serviciile de date, pana la utilitati pentru sediu sau punctele de lucru.

Cel mai important argument este insa altul: exista resurse umane de calitate si foarte ieftine in Romania. Tinand cont de nivelul general al salariilor in tara noastra, automat chiar si salariile mari sunt de fapt modeste in raport cu cele solicitate de persoanele care accepta sa lucreze la videochat in tarile dezvoltate din Europa (fara a mai vorbi despre SUA). In plus, femeile din Romania sunt apreciate din punct de vedere al frumusetii si foarte multe cunosc destul de bine limba engleza sau alte limbi de circulatie internationala.

"Fiecare studio de videochat este supus reglementarilor in vigoare, iar acest fapt este intarit la WhiteAgency de incheierea chiar din prima zi ca angajat a unui contract de munca corespunzator normelor legale, in calitate de artist-interpret, deci un statut decent, cu care nu ai de ce sa te rusinezi si care te va ajuta sa castigi sume de bani pe care nici n-ai fi conceput sa le primesti la vechiul tau loc de munca", se precizeaza pe un website de profil.