Provocarea team building - cum poate creste o echipa

In prezent, valoarea resurselor umane este poate mai mare decat oricand. Se observa in piata un deficit de forta de munca foarte evident in aproape toate domeniile de business. Exista deficit mai ales in IT si in retail, insa cu astfel de probleme se confrunta si alte sectoare de activitate. Observam tot mai multe campanii de branding de angajator, dar si campanii in care se ofera informatii concrete despre salariile oferite de companie pentru anumite posturi. Totul este mai transparent decat oricand, tocmai pentru a creste sansele de a "cuceri" potentialii viitori angajati.

Ce faci insa in conditiile in care si concurenta deruleaza astfel de campanii si iti poate atrage dintre angajati? Una dintre solutii este sa oferi angajatilor posibilitatea de a lucra in conditii cat mai placute. Printre altele, programele de team building au un rol major, caci ajuta echipele sa devine echipe in adevaratul sens al cuvantului.

Salariul si pachetul salarial in ansamblu reprezinta o miza majora pentru orice angajat. Acesta isi doreste insa mai mult decat atat: sa fie cat mai "fericit" la locul de munca. Chiar daca iti place ceea ce faci, ai nevoie de un lider cu care sa poti comunica si de colegi de echipa cu care sa poti lucra eficient si placut.

Pentru a creste sansele ca acest lucru sa se intample, programele de team building sunt o necesitate in orice companie cu numar mare de angajati. Acestia isi vor suda relatiile, vor simti mai bine ca sunt o echipa, ca apartin unui grup pe care il vor parasi mult mai greu, chiar si cand exista tentantii din exterior, de la alte companii.

"De multe ori, oamenii uita cat de multe lucruri au invatat jucandu-se. Noi stim insa ca jocul este cea mai performanta metoda de invatare. Si tocmai de aceea, cautam permanent sa aducem lucruri noi. Si, odata cu fiecare grup, invatam si folosim experienta acumulata pentru a crea noi concepte de team building. Echipa noastra este formata din peste 30 de facilitatori cu o experienta de minimum trei ani in programe de team building. Specialisti in comunicare, psihologi, antrenori de fitness, nutritionisti, actori, dansatori, cu totii ne bucuram sa oferim o experienta memorabila participantilor nostri", spun cei de la HPDI, care ofera programe de training, coaching, team building, consultanta si strategie.

Cum poate creste o echipa? Cu team building implementat corect, alaturi de specialisti. Programele trebuie alese in functie de diverse caracteristici ale echipei, de diverse nevoi ce trebuie mai intai identificate. Programele de team building sunt percepute de catre angajati ca beneficii in plus, oferind experiente noi si valoroase, timp alaturi de echipe perceput ca un timp liber cu extra-beneficii - totul platit de companie.