Aplicatii rezidentiale, comerciale si de business in care este utilizata sticla

Unul dintre materialele foarte utilizate in jurul nostru, cu diverse functionalitati, este sticla. Evident, ne referim la sticla de diverse feluri, tratata si prelucrata astfel incat sa poata raspunda cerintelor specifice pentru diverse tipuri de utilizare. Exista sticla finisata, sticla securizata, sticla emailata ceramic, sticla curbata, sticla printata ceramic, sticla laminata etc.

In mediul rezidential, sticla securizata este intalnita mai ales la proiecte de design, dar si la proiecte functionale. Astfel, sticla poate fi utilizata pentru usi si geamuri de interior, pentru insertii in obiecte de mobilier (inclusiv mese cu blat din sticla), dar si pentru cabine de dus, pereti de dus si alte astfel de aplicatii.  In functie de context, se poate folosi un anumit tip de sticla, insa cel mai des intalnim sticla securizata pentru interior, realizata in fabrici dotate cu tehnologie de varf.

Avantajul principal al sticle securizate (denumita adesea si sticla intarita) este rezistenta foarte ridicata. Altfel spus, riscul de spargere accidentala este unul minim. Sticla securizata este fabricata prin incalzirea sticlei la o temperatura in jur de 650 de grade Celsius, temperatura la care sticla incepe sa se inmoaie.

In acel moment, suprafetele externe sunt racite foarte repede, rezultand implicit o compresie puternica. Aceste procese de incalzire si apoi racire sunt controlate electronic, pentru ca nimic sa nu fie la voia intamplarii. Modul in care se realizeaza incalzirea si racirea determina calitatea geamului securizat astfel rezultat.

"Calitatea securizarii sticlei este monitorizata in permanenta. Cu ajutorul sistemului de management al urmaririi procesului de productie a sticlei securizate, putem sti si analiza parametri dupa care s-a realizat securizarea sticlei. Suntem, in acest fel, informati asupra calitatii securizarii si putem confirma pentru fiecare sesiune de securizare ca sunt respectate standardele aplicabile acestui tip de produs", se precizeaza pe http://xglas.eu/ - acolo unde se pot gasi informatii complete despre sticla securizata si despre produse disponibile.

Ce aplicatii poate avea sticla in general, in mediile rezidential, comercial si de business in general (cladiri de birouri, showroom-uri etc.)? Se pot realiza balustrade din sticla, usi batante din sticla, trepte din sticla, usi din sticla glisante, usi din sticla de tip armonica si diverse alte tipuri de usi, pereti din sticla securizata, vitrine pentru spatii comerciale, pardoseli din sticla, copertine din sticla, mobilier din sticla... Iata cat de larga este utilizarea acestui material care vine cu multe avantaje, printre care rezistenta si aspect foarte placut la nivel de design. Nu in ultimul rand, se poate spune ca sticla este un material ecologic, care se poate recicla integral.