Comertul online cu ceasuri de mana ia avant puternic

Magazinele clasice de ceasuri sunt tot mai putine in comertul offline, de obicei in mall-uri / centre comerciale. Exista de asemenea unele magazine de lux pe mari artere comerciale, in principal in Bucuresti. De asemenea, ceasuri mai sunt comercializate, limitat, de unele magazine de fashion, adesea ceasuri cu brand propriu, dar de slaba calitate. Magazinele offline de ceasuri sunt de doua categorii: cele cu ceasuri de mana de marca, de la branduri premium si chiar de lux, si cele cu ceasuri de mana no-name ori de la marci foarte putin cunoscute, pe segmentul low-cost.

Tot mai multe ceasuri se vand insa online. In magazinele romanesti de ceasuri de pe internet exista o gama extrem de variata de produse, mult mai multe modele decat in comertul offline, pe toate segmentele de preturi. Magazinele online propun oricum preturi mai mici decat cele offline, pentru ca au costuri mai scazute in operare. Clientii stiu asta si se bucura si de alte avantaje precum livrarea foarte rapida, deschiderea pachetului la livrare si posibilitatea de retur fara a invoca un anumit motiv. In e-commerce poti returna un ceas pentru ca te-ai razgandit sau nu ti-a placut, ceea ce nu prea se accepta in magazinele offline de ceasuri de mana.

Comertul online cu ceasuri de mana ia avant puternic si acest lucru se vede prin prisma numarului tot mai mare de magazine online specializate in vanzarea de ceasuri. Exista de asemenea magazine generaliste care vand si ceasuri si aceleasi magazine cu profil fashion care propun ceasuri de mana in categoria de accesorii. Cert este ca ceasurile sunt in prim-plan pe internet, alaturi de electroIT, imbracaminte si incaltaminte.

Romanii pot comanda de fapt ceasuri de mana si de la magazine din afara tarii (inclusiv magazine din Asia), insa procedura este mai complicata, transportul dureaza mult, iar siguranta procesului de shopping este semnificativ mai scazuta (drepturile clientului sunt prea putin respectate, returul spre exemplu fiind la limita imposibilului in practica, desi este promis de comerciantii internationali).

Unul dintre magazinele de ceasuri care se bucura de popularitate in e-commerce in Romania este Japora, un magazin online de incredere, ce propune o selectie variata de ceasuri de dama si ceasuri barbatesti de la diverse branduri apreciate pe plan local. De pe site se pot comanda spre exemplu ceasuri Casio, Seiko, Citizen, Q&Q sau Nautica. Raportul calitate / pret iese in evidenta de la o simpla privire a paginilor cu produse. Datorita stocurilor proprii, comenzile se livreaza rapid oriunde in tara: comanzi poate ceasuri Atlantic si primesti pachetul chiar a doua zi, prin curier.