De ce ai nevoie de un avocat pentru compania ta

Exista doua profesii necesare in orice companie: cea de contabil si cea de avocat. Motivele pentru care iti angajezi un contabil sau o firma de contabilitate sunt evidente pentru ca mereu vei avea nevoie de calcule, plati de salarii, plati la furnizori, documente contabile catre institutiile statului si asa mai departe. Insa, angajarea unui avocat sau a unei firme de avocatura poate, pentru tine, nu este atat de evidenta.

Trebuie sa stii insa ca un avocat bun poate sa iti furnizeze asistenta vitala in absolut orice aspect al afacerii tale, de la acorduri si contracte de baza, pana la sfaturi cu privire la drept administrativ, faliment si alte servicii. Niciodata sa nu zici niciodata! Nu se stie cand te vei lovi de un proces sau orice alta neplacere. Nu astepta insa pana cand vei avea un proces. Din pacate multe afaceri, mai ales de mici dimensiuni, isi angajeaza un avocat cand este prea tarziu. Aceasta este o mare greseala. Angajarea unui avocat se face inainte, pentru ca rolul acestuia este si acela de a te sfatui pentru a nu ajunge la un proces. O firma de avocatura buna va sti exact ce sa faca pentru a nu se ajunge la plangeri, deoarece tu vei fi cel care va plati mai mult decat este cazul pentru a rezolva problema.

Sistemul juridic din Romania este ca o cursa de soareci. Este uosor sa ajungi la judecata, insa odata intrat in acest proces, poate fi extrem de dificil sa iesi. A avea un contract cu o firma de avocatura inseamna a sta departe de necazuri si a avea sanse mai mari de a rezolva problemele.

Cu cat firma de avocatura este mai mare si cunoscuta in acest domeniu, cu atat sansele ca serviciile sa fie de calitate mai buna sunt mai mari. In plus, esti sigur ca avocatul te va sustine mai bine si ca acesta este incredibil de bine pregatit.

Ca si medicii, si avocatii au o anumita specializare. Insa, in ziua de azi, cabinetele de avocatura au chiar mai multe specializari: drept administrativ, al familiei, dreptul muncii etc. Cauata o firma care sa iti ofere cat mai multe servicii pentru ca astfel nu va fi nevoie sa apelezi la mai multi. Nu este in beneficiul tau din niciun punct de vedere (vei pierde timp, bani si porbabil nu vei avea nici rezultatele scontate). Nu-ti fie teama sa discuti orice cu avocatul tau sau sa pui intrebari. Un avocat experimentat iti va oferi raspuns la orice si te va sfatui asa cum trebuie.