Cu 2 luni inainte de Craciun si Revelion, deja se promoveaza vacante pentru vara 2015

Desi mai sunt aproximativ 2 luni pana la Craciun si Revelion, deci sezonul de iarna practic nici nu a inceput cu adevarat, unele agentii de turism promoveaza deja (este adevarat ca nu chiar in prim-plan) ofertele pentru vara 2015. Romanii cunosc deja foarte bine conceptul de early booking, in 2015 dorindu-si vacante de vara nu doar foarte frumoase, ci si cat mai ieftine, lucru perfect posibil in cazul rezervarilor facute cu mult timp inainte.

Grecia, Turcia, Bulgaria si Cipru vor fi cu siguranta, alaturi de litoralul romanesc, zonele preferate ale romanilor ce cauta vacante cu plaja, soare, relaxare si divertisment. Din ofertele pentru vara 2015 nu lipsesc insa destinatii exotice precum Egipt, Maldive, Sri Lanka sau Emiratele Araba Unite, locuri care de fapt pot fi vizitate pe tot parcursul anului. Datorita climei mai calde, astfel de zone pot fi o solutie pentru cei ce nu apreciaza foarte tare frigul si zapada.

Exista proverbul romanesc "fa-ti iarna car si vara sanie" si in turism se potriveste perfect. Persoanele care au programul indeajuns de previzibil incat sa-si poata rezerva cu fermitate vacanta urmatoare cu foarte multe luni inainte pot face economii substantiale, ba chiar pot primi si privilegii speciale - locuri mai bune in autocar daca este cazul, excursii bonus etc.

Cei mai norocosi sunt romanii care isi pot lua concediu si in perioade mai putin "traditionale" pentru vacante - toamna si primavara. Ei vor primi conditii cu totul speciale: pachete preferentiale la preturi extrem de mici, chiar si in cazul transportului cu avionul. Atat hotelierii, cat si operatorii aerieni practica in extra-sezon o politica tarifara cu mult mai scazuta decat vara (sau iarna, acolo unde exista turism in sezonul rece).

Pana la vacanta de vara, sunt in continuare multi romani ce nu au decis nici in privinta Craciunului sau a Revelionului. In aceasta perioada se cauta pe internet in special oferte pentru Revelionul 2015, dar si vacante legate de Pietele de Craciun din orase europene, asa cum sunt Viena, Berlin, Praga sau Budapesta. Oferte diversificate pentru toate perioadele si pentru toate tipurile de vacante pot fi rezervate si prin agentia de turism Cocktail Holidays, care isi asteapta clientii direct pe internet, pe websiteul propriu.