Groupama - lider pe segmentul asigurarilor destinate fermierilor din Romania, cu peste 2500 de clienti

Groupama Asigurări România este, încă de la finalul anului 2014, liderul asigurătorilor în domeniul agricol, pe segmentul Fermieri, cu un număr de peste 2.500 de clienti asigurati pe întreg teritoriul tării. Valoarea totală a primelor brute subscrise a fost, în 2014, de peste 28 de milioane de lei.

Repartitia culturilor asigurate de Groupama Asigurări este de 60% pentru culturi de toamnă si 40% pentru culturi de primăvară. În ceea ce priveste daunele, majoritatea culturilor distruse au fost cele de păioase si rapită, ca urmare a fenomenelor de grindină, ploi torentiale si furtuni din perioada mai-iulie a anului trecut. S-au înregistrat daune în toate regiunile tării, însă cea mai afectată dintre ele a fost regiunea Vest unde valoarea daunelor plătite s-a ridicat la aproximativ 6 milioane de lei.

«Rezultatul înregistrat în România la finalul anului 2014 reconfirmă o traditie a Grupului. În anul 1840, în luna decembrie, un grup de fermieri din Franta punea bazele unui fond mutual de asigurări, care, mai târziu, a dus la aparitia companiei. Asa cum este firesc, Groupama Asigurări continuă traditia si vine în sprijinul fermierilor din România cu oferte care să răspundă nevoilor specifice de asigurare ale acestui segment de clienti. Pozitia de lider pe acest segment are ca suport o foarte bună întelegere a nevoilor partenerilor nostri, o ofertă adaptată acestora si care să le permită să îsi continue activitatea în cazul unui eveniment neprevăzut», a declarat Călin Matei, Director General Adjunct al Groupama Asigurări.

Pe lângă beneficiile atasate produselor si serviciilor, Groupama îsi recompensează clientii si prin intermediul programului de fidelizare “Asigurările dau roade”, special creat pentru fermieri si lansat în toamna anului trecut. Accesul în program se face prin achizitia oricărui produs de asigurare destinat Fermierilor. Punctele se acordă în functie de valoarea primei de asigurare, continuitatea în relatia cu Groupama Asigurări, existenta altor asigurări non-agro în anii anteriori, dar si recomandările pentru viitori asigurati si feedback-ul transmis companiei prin intermediul Call Center-ului  Alo Groupama. Beneficiile programului constau în reduceri la asigurarea masinilor agricole si a celor personale, reduceri pentru asigurările de viată, de sănătate si accidente pentru angajati sau chiar si pentru familia asiguratului, excursii si sponsorizări pentru participarea la târguri internationale din domeniul agro, finantări în conditii preferentiale la partenerii Groupama Asigurări, firme de leasing si bănci.

Unul din punctele forte ale Groupama Asigurări si care a contribuit la consolidarea pozitiei de lider este managementul transversal al segmentului, respectiv introducerea în 2012 a pozitiei de Director Segment Fermieri precum si existenta unei echipe specializate în acest domeniu, formată din Agro Manageri locali si inspectori de daune specializati în domeniul agricol si care îsi desfăsoară activitatea la nivel national pentru a reusi să acopere eficient întreg teritoriul, în spiritul proximitătii, ca valoare fundamentală a companiei.

Groupama Asigurări este unul dintre liderii pietei de profil din România. Compania este parte a unuia dintre cele mai puternice grupuri internationale de asigurări si servicii finaciare din Europa, cu peste 13 milioane de clienti si 34.000 de angajati, la nivel global. Groupama sustine cresterea dinamică a operatiunilor sale internationale prin investitii în distributie si prin consolidarea expertizei sale. De la data înfiintării sale, la finele secolului XIX, în vederea deservirii comunitătii agricole, Groupama s-a transformat într-un jucător de top pe piata din Franta, extinzându-si în acelasi timp operatiunile internationale în 11 tări.