Plata taxelelor si impozitelor cu Visa, in perioada 15 ianuarie - 31 martie 2015, aduce premii in valoare totala de pana la 200.000 lei

Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, derulează în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2015 a sasea editie anuală a campaniei nationale de promovare a plătii taxelor si impozitelor locale cu cardul, reconfirmând astfel sprijinul acordat pe termen lung acestei initiative.

Toti posesorii de carduri Visa care îsi achită taxele si impozitele locale cu cardul în perioada 15 ianuarie - 31 martie 2015 vor participa în mod automat la o campanie promotională derulată sub sloganul "Cu orice card Visa plătesti usor impozitele si câstigi usor 5 impozite înapoi pe zi sau 10 ani fără impozit". Astfel, participantii pot câstiga zilnic, prin tragere la sorti, unul dintre cele 380 de premii ale campaniei (5 premii pe zi) reprezentând contravaloarea impozitului achitat cu cardul, cuprinsă între 100 si 500 de lei, sau marele premiu în sumă maximă de 10.000 lei. 

"Visa Europe îsi mentine angajamentul ferm asumat încă din 2009 în privinta promovării si dezvoltării plătilor electronice în sectorul public. În mod particular, plata taxelor si impozitelor locale cu cardul reprezintă un proiect de succes în sectorul public, în conditiile în care interesul autoritătilor si al contribuabililor fată de această modalitate de plată creste rapid de la an la an. Valoarea si numărul plătilor de taxe si impozite locale cu cardul au înregistrat în ultimii trei ani cresteri anuale de peste 30%, evolutie sustinută în special de tranzactiile online. Ne bucură să vedem aceste rezultate excelente, precum si initiativele anuntate în ultimul an de autorităti pentru sustinerea plătilor de taxe si impozite cu cardul, inclusiv online prin intermediul Trezoreriei Statului", a declarat Cătălin Cretu, director regional pentru România, Croatia si Slovenia în cadrul Visa Europe.

Numărul primăriilor care acceptă plata taxelor si impozitelor locale cu cardul direct la POS a rămas în 2014 aproape la acelasi nivel ca în anul precedent, de 171 de municipalităti, potrivit datelor raportate de băncile din România membre Visa Europe.

Pe de altă parte, tot mai multe primării au decis să pună la dispozitia contribuabililor posibilitatea de a efectua plăti online de taxe si impozite prin intermediul platformei ghiseul.ro, în conditiile în care contribuabilii sunt tot mai interesati să îsi achite obligatiile fiscale simplu, în sigurantă si fără costuri suplimentare. Astfel, numărul primăriilor care acceptă plata cu cardul prin ghiseul.ro a crescut în 2014 cu 50%, la 110 municipalităti. 

În acest context, valoarea totală a taxelor si impozitelor plătite cu cardul în România s-a majorat în 2014 cu 31% fată de anul precedent, la aproximativ 175 milioane lei, sustinută de cresterea de peste 2,5 ori a plătilor efectuate online, potrivit datelor raportate de băncile membre Visa Europe. Mai mult, românii au folosit anul trecut mai des cardurile pentru a-si achita obligatiile fiscale si au realizat aproape 490.000 de plăti electronice, în crestere cu 31% comparativ cu 2013.

Pe lângă sediile administratiilor locale si platforma ghiseul.ro, taxele si impozitele locale mai pot fi plătite cu cardul si la POS-urile instalate în oficiile postale care acceptă tranzactiile cu cardul, în locatiile special deschise de Visa în centrele comerciale, la infochioscurile instalate la sediile administratiei locale, în supermarket-uri si mall-uri, precum si online pe platformele puse la dispozitie de unele administratii locale.

Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a rămas anul trecut aproape la acelasi nivel, de 357 lei.

Campania de promovare a plătii taxelor si impozitelor locale cu cardul derulată de Visa Europe împreună cu băncile membre din România cuprinde actiuni de promovare în presa scrisă, online, televiziune, radio, outdoor, indoor, social media, precum si activităti promotionale de BTL.