Romanii au platit intre 25 si 1100 euro pentru calatorii cu avionul in 2014, conform Tripsta

In 2014, romanii au alocat pentru biletele de avion pentru calatorii bugete variind intre 25€ - 1.100€, cel mai ieftin zbor rezervat fiind catre Bruxelles (Belgia), iar cel mai scump – catre  Ottawa (Canada), arata datele Tripsta.

Atunci cand vine vorba de cele mai ieftine bilete de avion, cel mai ieftin zbor national a fost rezervat in decembrie 2014 – cu trei zile inaintea plecarii, pe ruta Satu-Mare – Bucuresti – si a costat 68€. Zborul a fost operat de Tarom, iar durata in care acesta a ajuns la Bucuresti a fost de o ora si 20 de minute.

Biletul pentru cel mai ieftin zbor international rezervat anul trecut a costat 25€. Zborul a fost operat de Ryanair, pe ruta Otopeni - Bruxelles si a fost rezervat in septembrie, cu 52 de zile inaintea plecarii, care a avut loc la finalul lunii noiembrie.

In 2014, romanii au vazut Europa si Dubaiul la preturi sub 100€, dar au platit mai mult de sarbatori pentru zboruri nationale

Potrivit datelor Tripsta, romanii au cautat si platit sub 100€ pentru o serie de destinatii de vacanta din Europa si Orientul Mijlociu.

Bruxelles a fost cea mai ieftina destinatie internationala atat pentru calatorii, cat si pentru turistii romani (25€), in timp ce alte destinatii turistice disponibile anul trecut la un pret accesibil au fost: Londra (30€), Dubai (35€), Istanbul (45€) sau Atena (76€).

In ce priveste zborurile nationale efectuate in vacante, romanii au platit cel mai putin pentru deplasarile pe rutele Iasi – Bucuresti (106€) si Bucuresti – Timisoara (150€). Cele mai scumpe bilete nationale pentru perioadele de vacanta au fost pe rutele Bucuresti -  Timisoara (271€) si Bucuresti – Cluj (255€).

Pe de alta parte, zborul national care a inregistrat cele mai multe rezervari a fost pe ruta Iasi – Bucuresti, operat de Tarom si cu plecare in data de 18 aprilie, cu doua zile inainte de Paste.  Costul biletului la aceasta cursa a fost de 105€.

Zborurile catre Asia, America Latina, insule exotice si Canada – disponibile la preturi de peste 900€.

Desi au reusit sa calatoreasca ieftin in Europa si Orientul Mijlociu pe parcursul anului trecut, romanii au platit intre 900 – 1.100€ pentru a ajunge la destinatii exotice, aflate la distanta mai mare, inclusiv peste ocean.

Intr-un top 5 al celor mai scumpe zboruri de anul trecut, zborurile catre Canada – atat spre capitala Ottawa cat si catre Toronto – ocupa prima si ultima pozitie a clasamentului. Astfel, pentru a ajunge in Canada, romanii au platit 1.100€ pentru a zbura pe ruta Bucuresti - Ottawa sau 910€ pentru a ajunge la Toronto.

De asemenea, turistii romani au platit peste 1.000€ pentru a ajunge in Insulele Mauritius (1.080€) si la Rio de Janeiro (1.040€), dar si un pic mai mult de 900€ pentru a ajunge la Singapore (915€).
In cazul calatoriilor internationale, cele mai rezervate zboruri in 2014 au fost in zilele apropiate Anului Nou (31 decembrie – 2 ianuarie) si in perioada Pastelui (17-21 aprilie). Anul trecut, zborul cel mai rezervat de catre calatorii romani a fost pe ruta Bucuresti – Munchen, cu plecare in ziua de Anul Nou (31 decembrie), costul biletului fiind de 156€. Alte perioade populare pentru calatoriile de vacanta ale romanilor au fost prima parte a lunii iunie (5 – 9 iunie), jumatatea lunii august (14 – 15 august), sfarsitul lui noiembrie (27 noiembrie – 1 decembrie) si zilele de Craciun (22 – 26 decembrie).

Preturi intre 77 - 421€ pentru destinatiile de calatorie de top ale romanilor

Anul trecut, printre principalele destinatii de calatorie ale romanilor s-au aflat Atena, Istanbul si Viena, potrivit datelor Tripsta. Aceleasi date indica si faptul ca o calatorie de la Bucuresti catre una dintre destinatiile mentionate s-a putut realiza atat pentru un cost scazut, cat si pentru un pret mare al biletului de calatorie.

Preturile la clasa economic au variat pe parcursul anului trecut, motiv pentru care calatorii ajuns la destinatiile dorite platind mult sau putin pentru biletul de avion.

Pentru a ajunge la Atena, cel mai ieftin bilet la clasa economic, de la Bucuresti, a costat anul trecut 77€, in timp ce pretul cel mai mare a fost de 421€, diferenta de pret fiind de 344€. Diferenta de pret a fost mai mica (135€) pentru zborurile catre Istanbul, destinatie spre care biletul cel mai ieftin a costat 90€, iar cel mai scump – 225€. Pentru a ajunge la Viena, biletul cel mai ieftin in 2014 a costat 115€, iar cel mai scump – 205€, diferenta de cost fiind de 90€. 

Tripsta este o agentie de turism online inovatoare, cu operatiuni in 39 de tari. Prin intermediul website-urilor sale, Tripsta le pune la dispozitie calatorilor zboruri ieftine si asigurari de calatorie in intreaga lume. Totul a inceput in 2005, cu lansarea Travelplanet24, divizia elena a tripsta, cand CEO & Co-fondatorul, Philipp Brinkmann, & Co-Fondatorul Kristof Keim, au decis sa dezvolte un sistem de rezervari online si aplicatii web innovative pe piata de nisa a calatoriilor online dinGrecia. La inceputul lui 2010, Travelplanet24 a luat decizia strategica de a intra pe noi piete europene prin brandul Tripsta. De atunci, Tripsta a pus accentul pe brand building, inovatie, tehnologie si expansiune.