Numarul turistilor care au cumparat vacante Paravion.ro in 2014 a crescut cu 140%: Antalya, destinatia preferata

Numărul turistilor români care au ales anul trecut să îsi cumpere vacantele de pe Paravion.ro a crescut cu 140% fată de anul precedent. Cele mai bine vândute pachete de către de agentia de turism online în 2014 au fost cele cu destinatia Antalya si Grecia.

Potrivit reprezentantilor Paravion.ro, una dintre cele mai importante agentii 100% online din România, în 2014 operatorul online a raportat o crestere generală de 140% a turistilor care au cumpărat vacante fată de anul anterior, respectiv de 300% a celor care le-au achitat online, cu cardul.

Clientii Paravion.ro au optiunea de a achita pachetele de vacantă atât online, cât si prin tranfer bancar sau cash, la punctele de lucru ale agentiei. Evolutia înregistrată la nivel de plăti online s-a datorat atât îmbunătătirilor aduse sectiunii de vacante, cât si diversificării ofertelor disponibile online.

„Cele mai bine vândute pachete în 2014 au fost cele cu destinatia Antalya, însă un volum important l-au avut si biletele charter fără cazare spre Grecia. Per total, pachetele cu destinatii de vacante în Europa au avut o pondere de 70% în business-ul Paravion.ro, cele în afara Europei circa o treime, în timp ce destinatiile interne au reprezentat doar 5% din cifra de afaceri raportată în 2014”, declară Remus Visan, Managing Director Paravion.ro.

În ceea ce priveste numărul total al biletelor de avion vândute de agentie în 2014, acesta a crescut cu circa 86% fată de anul precedent.

„Cel mai scump bilet individual a fost pentru destinatia Maldive, si a costat 5.460 euro, iar cea mai scumpă rezervare de bilete de avion în 2014 a fost una pentru 4 persoane, cu destinatia New York, la pretul de 9.600 euro”, afirmă Managing Director-ul Paravion.ro.

Principalele destinatii cu zboruri rezervate de pe Paravion.ro au fost cele preferate traditional pentru city break-uri în Europa: Viena, Paris, Munchen, Amsterdam, Londra, Istanbul, Barcelona, Roma, Lisabona si Praga. Destinatiile din afara Europei cu cele mai multe rezervări in 2014 au fost pentru New York, Bangkok, Tokyo, Cairo, Dubai si Tel Aviv.

Paravion.ro este primul operator de turism 100% online din România si oferă servicii precum rezervări de bilete de avion, vacante, închirieri auto si hotel. Site-ul dispune de un Call Center 24/24 si de solutii de sigurantă dezvoltate de către PayU. În 2013, Paravion.ro a lansat aplicatia pentru mobil Paravion powered by Vodafone, prin care utilizatorii îsi pot rezerva si plăti zborurile cu avionul direct prin intermediul telefonului mobil.