Actionarii Albalact au aprobat admiterea la tranzactionare a actiunilor societatii pe piata reglementata a BVB

Actionarii Albalact au aprobat în Adunarea Generală Extraordinară, cu unanimitate de voturi, admiterea la tranzactionare a actiunilor societătii pe piata reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucuresti, la categoria a II-a.

Hotărârea a fost luată în baza Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al actiunilor tranzactionate pe Piata RASDAQ, care va fi desfiintată până în luna octombrie a acestui an.

De asemenea, actionarii au aprobat, tot cu unanimitate de voturi, data de  26.02.2015 ca dată de înregistrare care serveste la identificarea actionarilor asupra cărora se vor răsfrânge efectele hotărârilor adoptate de AGEA si au aprobat data de 25.02.2015 ca dată "ex-date".

În urma deciziei de astăzi, Consiliul de Administratie al Albalact poate începe toate demersurile si formalitătile necesare pentru mutarea pe piata principală a Bursei de Valori Bucuresti, proces pentru care compania îndeplineste criteriile tehnice solicitate.

“O parte din succesul companiei Albalact se datorează faptului că a existat pe piata de capital, a fost vizibilă nu doar pentru consumatori, ci si pentru investitori si a stiut să comunice corect în directia potrivită. Vrem să crestem în continuare pe piata de capital, asa cum am crescut si vrem să crestem în industrie, iar pentru asta avem nevoie de investitii noi. Eu privesc cu multă încredere evolutia si perspectivele Bursei de Valori Bucuresti si mai cred că, în prezent, există o mare dorintă a populatiei de a-si plasa banii în companii românesti”, declară Raul Ciurtin, presedintele Consiliului de Administratie al Albalact.

La sfârsitul anului trecut, a fost promulgată Legea 151/2014 de clarificare a statutului pietei RASDAQ, în urma căreia companiile listate pe această piată trebuie să aleagă dacă se transferă pe piata reglementată a bursei sau pe un sistem alternativ de tranzactionare. Piata RASDAQ îsi va înceta activitatea în luna octombrie a acestui an.

Albalact se află, astăzi, pe locul 2 în topul producătorilor din industria românească de lactate. În primele nouă luni ale anului 2014, compania a raportat o cifră de afaceri de 346.850.166 lei, cu 12,7% la sută mai mare decât cifra de afaceri raportată în aceeasi perioadă a anului precedent (307.918.975 lei). Profitul înregistrat în trimestrul al treilea 2014 a fost de 12.427.451 lei.

Anul trecut, Albalact a continuat să-si dezvolte portofoliul si să inoveze, atât la nivel de produs, cât si la nivel de ambalaj. Compania a lansat în premieră pentru România primul lapte la bidon de plastic cu mâner sub brand-ul Zuzu – un ambalaj modern si foarte practic,

pentru familii si pentru consumatorii de volum. Pentru noile ambalaje, compania a adus în fabrică unul dintre cele mai moderne echipamente de ambalare a laptelui în recipiente de plastic. Alte proiecte noi au fost lansate în portofoliul de iaurturi al companiei. În 2014, Albalact a investit aproximativ 8 milioane de euro în modernizarea si extinderea capacitătii de productie a fabricii de la Oiejdea, din judetul Alba. Investitiile au fost gândite să sustină cresterea companiei în următorii ani si să-i consolideze pozitia pe mai multe segmente de piată.

Albalact este lider cu brand-ul Zuzu pe segmentul laptelui pasteurizat, dar este lider cu Zuzu si în total piată de lapte (lapte UHT si lapte pasteurizat). Albalact este de asemenea lider de piată pe segmentul untului de masă si pe segmentul smântână, cu brand-ul omonim De Albalact. Extinderea în categoria iaurt cu portofoliul Zuzu a adus compania între primii trei producători de iaurt din tară, iar cu brand-ul Rarăul si portofoliul său de brânză proaspătă de vaci, lansat acum doi ani, compania a urcat pe locul 2 în această categorie.

Albalact - Alba Iulia este cea mai mare companie cu capital majoritar românesc din industrie. Înfiintată în anul 1971 si transformată în societate comercială pe actiuni în 1990, Albalact a fost privatizată în 1999. Compania Albalact are peste 800 de angajati si peste 6000 de actionari si este listată la categoria Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti. Albalact detine si 99,01% din pachetul de actiuni al societătii Rarăul Câmpulung Moldovenesc. Albalact comercializează produse proaspete pasteurizate si UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, Rarăul, De Albalact si Poiana Florilor.