Euroins Romania s-a concentrat in 2014 pe cresterea eficientei

Euroins România a intrat în 2015 cu un portofoliu de asigurări mult îmbunătătit, un capital mărit si cu datorii achitate, creând bazele reluării unei cresteri sănătoase.

Compania a redus anul trecut cu peste 70% numărul politelor de asigurare pe segmentele cu cea mai mare frecventă si valoare mare a daunei (precum autocamioane grele, autobuze etc). Ca rezultat, compania si-a îmbunătătit semnificativ indicele de solvabilitate si a scăzut numărul de daune solicitate si plătite pe Carte Verde (din care multe erau în mod traditional provocate de autocamioane), respectiv de despăgubiri pentru vătămări corporale si, de asemenea, pagube materiale.

În urma restructurării majore a portofoliului de polite RCA anul trecut, Euroins România a încheiat anul 2014 cu venituri din prime brute subscrise de 479 de milioane de lei, în scădere cu 6,7% fată de anul anterior.

Scăderea veniturilor din prime a fost planificată, în contextul eforturilor companiei de a restructura portofoliul RCA, iesind treptat din segmente neprofitabile precum autocamioane grele, autoremorci si autobuze (peste 17 locuri). Cealaltă directie a fost, este si va fi cresterea calitătii serviciilor oferite clientilor si diversificarea semnificativă a portofoliului de asigurări pe alte segmente.

„Rezultatul tehnic al Euroins România pentru anul încheiat la 31 decembrie 2014 a fost influentat de eforturile noastre de a fi mai eficienti în înregistrarea, închiderea si plata dosarelor de daună. În plus, în urma eforturilor de segmentare realizate cu mai mare atentie, care au creat o bază solidă pentru 2015, ne asteptăm să atingem pragul de rentabilitate în cursul acestui an, pe fondul îmbunătătirii performantei pe segmentul RCA. Compania  priveste în mod deschis catre nevoile individuale ale clientilor de RCA, cum ar fi soferii tineri si altii, si este pregătită să ofere cele mai bune preturi, în mod competitiv, de pe piată”, a declarat Mihnea Tobescu, director general Euroins România.

O directie de devzoltare importantă pentru activitatea companiei este noua perspectivă pe partea de reasigurare, dat fiind faptul că acoperirea prin reasigurare pe segmentul RCA este oferită aproape integral de reasigurători de rating A. Acest aspect va întări pe viitor pozitia financiară a Euroins România, deja stimulată de intrările de capital în valoare de 20 de milioane de euro din cursul anului trecut, din partea actionarului Euroins Insurance Group.

Euroins România a început anul 2015 cu un calendar alert de achitare a daunelor, aducând plătile datorate pagubitilor conform politelor de asigurare la un nivel minim. În plus, acest fapt permite companiei să beneficeze pe deplin de conditiile de colaborare si preturi reduse pentru reparatii, agreate cu reteaua extinsă de service-uri auto cu care lucrează pe întreg teritoriul României.

„Ne interesează maxima satisfactie a clientilor si a beneficiarilor politelor, de-a lungul întregului proces de solutionare a dosarelor. Ne dorim ca Euroins România să fie recunoscut de către clienti ca un partener corect, de încredere, căruia să îi încredinteze asigurarea proprietătilor, a activitătii profesionale sau a călătoriilor. Am constatat deja că numărul reclamatiilor primite de la ASF a scăzut în ianuarie 2015 cu peste 30% în comparatie cu ianuarie 2014”, a adăugat Mihnea Tobescu.

EIG, actionarul Euroins România, a achizitionat în 2013 portofoliile Interamerican si QBE în România si Bulgaria, si continuă strategia de extindere. Anul trecut, EIG a demarat activităti extensive în Grecia, iar în 2015 analizează oportunitătile pe piete din Europa Centrală (Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria).