Banca Transilvania a primit aprobare pentru achizitionarea Volksbank Romania

Banca Transilvania a primit aprobările necesare din partea Băncii Nationale a României si a Consiliului Concurentei privind achizitionarea Volksbank România. Din această etapă începe derularea celorlalte proceduri specifice finalizării tranzactiei.

BT estimează că închiderea tranzactiei dintre Banca Transilvania si Volksbank România va avea loc în prima jumatate a lunii aprilie a.c. Cu ocazia închiderii tranzactiei, Banca Transilvania va anunta  detalii despre planul de conversie destinat clientilor care au împrumuturi în franci elvetieni la Volksbank România. 

După închiderea tranzactiei, BT va deveni actionar cu drepturi depline si tot atunci va începe procesul de integrare a Volksbank România în structura Băncii Transilvania.
 
Horia Ciorcilă, Presedintele Consiliului de Administratie al Băncii Transilvania, declară: „Multumim Băncii Nationale a României si Consiliului Concurentei pentru încrederea în capacitatea BT de a finaliza cu succes această tranzactie în interesul clientilor, angajatilor si actionarilor celor două bănci. Datorită acestor aprobări facem un pas înainte privind cel mai ambitios proiect al Băncii Transilvania, achizitionarea Volksbank România”.
 
BT a anuntat, în 10 decembrie 2014, semnarea unui angajament ferm privind achizitionarea Volksbank România, ca parte din strategia sa de a aduce valoare adăugată prin achizitii de bănci si portofolii. De atunci si până la finalizarea tranzactiei cele două bănci functionează ca entităti bancare distincte, conform regulilor unei asemenea achizitii.