Groupama Asigurari - prime brute subscrise totale de peste 700 de milioane de lei si profit de 13,5 milioane lei, in 2014

Groupama Asigurări a încheiat anul 2014 cu un rezultat bun, în linie cu obiectivele anuale stabilite. La bilantul finalului de an, rezultatele indică o crestere a primelor brute subscrise cu 3,56% până la valoarea de 581 milioane lei, cu exceptia asigurărilor RCA si Riscuri Financiare. În 2014, reducerea  voluntară a expunerii pe RCA si Riscuri Financiare a generat o scădere a primelor totale subscrise cu  0,98%. Valoarea primelor brute subscrise totale, inclusiv RCA si Riscuri Financiare, a atins suma de 711 milioane lei.

Prin politica de parteneriat cu clientii asigurati, persoane fizice sau juridice, Groupama Asigurări a reusit să ocupe, la finalul anului 2014, pozitii din ce în ce mai puternice în piată. Astfel, compania este lider pe linia de business Agro, cu o cota de piata de 26% si ocupa locul al doilea pe liniile Property si Casco, cu o cota de piata de 13,5% si respectiv 20%. Groupama este de asemenea unul dintre asigurătorii preferati de  companiile din România si al patrulea jucator pe linia asigurărilor de sănătate*, după doar un an si jumătate de la intrarea pe această piată.

În plus, pentru al doilea an consecutiv, Groupama Asigurări este compania cu cel mai mic număr de reclamatii din top 5 asigurători generalisti, înregistrând o scădere a numărului acestora cu 29%  fată de anul anterior, având totodată si cea mai mică pondere a reclamatiilor întemeiate.

Evolutia Groupama Asigurări  în 2014:

Linia Asigurărilor Non-Viată a avut o contributie în totalul primelor brute subscrise de 667 milioane lei (-1,22% incluzând RCA si Riscuri Financiare), iar rezultatul tehnic net dupa comisionare a crescut cu  33% datorită îmbunătătirii pe liniile de business Casco, RCA si Property.

Linia CASCO a înregistrat o crestere a primelor subscrise de +3,34% în 2014, Groupama consolidându-si pozitia secundă într-o piată aflată în scădere, cu o cota de piata de 20%;

Pe linia Property, Groupama ocupă locul al 2-lea, cu o cotă de piată de 13,5%. De asemenea, Groupama ocupă locul 1 pe linia asigurărilor agricole, cu rezultate satisfăcătoare în ciuda unui an 2014 dificil din punct de vedere meteorologic;

Asigurările de sănătate si accidente au fost marcate de o dezvoltare puternică datorată dezvoltării portofoliului de clienti corporate, având ca rezultat cresterea subscrierilor până la 11,3 milioane lei, cu 72% mai mult decât anul trecut;

Linia Alte asigurări Non-viată, Transport, Răspunderi civile si Travel a înregistrat o crestere de + 12% a primelor subscrise, până la 27,5 milioane lei;

Groupama continuă îmbunătătirea profitabilitătii pe linia RCA, ca urmare a reducerii voluntare a expunerii. Astfel, în 2014 s-au înregistrat rezultate tehnice pozitive ca urmare a unei politici prudente de tarifare si de subscriere.

Asigurările de Viată au avut o contributie în totalul primelor brute subscrise de 43 milioane lei, în crestere cu 3% fată de 2013, peste media de crestere a pietei de 0,47%, iar rezultatul tehnic net după comisionare este conform nivelului planificat pentru 2014.

„Anul 2014 a fost unul marcat de provocări si proiecte ambitioase, care ne-au asigurat atingerea obiectivului de profitabilitate. Groupama Asigurări a devenit o companie profitabilă, întărindu-si în acelasi timp pozitiile strategice, pe o piată de asigurări emergentă. Rămânem fideli parteneriatului pe termen lung cu clientii nostri, cărora le asigurăm o continuitate firească a activitătilor cotidiene în cazul producerii unui eveniment neprevăzut. În 2015 ne vom concentra pe inovatie, atât la nivelul Grupului cât si la nivelul companiei noastre. Ne vom diferentia de ceilalti jucători din piată printr-o mai bună întelegere a nevoilor clientilor si astfel vom fi mai aproape de obiectivul strategic de a deveni asigurătorul preferat al românilor si de a mentine un nivel sustenabil de profitabilitate” - François Coste, Director General al Groupama Asigurări.

Groupama Asigurări România ocupă locul al 4-lea în piata de asigurări din România.

Groupama Asigurări este unul dintre liderii pietei de asigurări din România, recunoscut pentru calitatea serviciilor si solutiile flexibile de asigurare oferite celor peste 1 milion de clienti individuali si peste 67.000 de companii.

Parte a unui grup international de asigurări si servicii financiare, cu 34.000 de angajati deservind peste 13 milioane de clienti la nivel global, Groupama Asigurări îsi orientează strategia de dezvoltare în jurul celui mai important partener al său, clientul, pentru care dezvoltă produse si servicii  simple si flexibile, adaptabile nevoilor acestuia, care să îi asigure continuitatea planurilor atunci când evenimente neprevăzute apar.