SaxoTraderGO - Saxo Bank lanseaza global o noua platforma multi-asset

Saxo Bank, specialistul în investitii si tranzactionări online, începe lansarea la nivel global a unei noi platforme multi-asset: SaxoTraderGO. Platforma este disponibilă chiar acum în Europa, în vreme ce clientii din Orientul Mijlociu, Africa, Asia-Pacific si America Latină vor avea acees la noua platformă intuitivă în primele săptămâni din iunie.

SaxoTraderGO a fost dezvoltată, practic, ca o platformă complet nouă, cu accent pe utilitate, în ideea de a sustine procesul de trecere a utilizatorului de la un dispozitiv la altul, de la un sistem de operare la altul, fără a-i întrerupe procesul de tranzactionare, fie că vorbim de web sau dispozitive Android sau iOS. Procesul de dezvoltare a fost inspirat dintr-o cercetare făcută pe aproape 3.000 de clienti Saxo Bank care au declarat, în majoritatea lor, că mentinerea performantelor si functionalitătilor platformei când schimbă dispozitivele de pe care tranzactionează este principala lor cerintă. Acest lucru indică, totdată, o schimbare de comportament a traderilor retail care tratează alegerea unei platforme nu doar pentru a tranzactiona, dar si ca pe un instrument care poate aduce o diferentă calitativă. Viteza si calitatea executiei sunt primele două priorităti pentru clienti, atunci când sunt întrebati cum măsoară performanta tranzactionării, urmate de disponibilitatea instrumentelor de tranzactionare.

“Astăzi, 20% din totalul veniturilor provenite de la clientii nostri retail sunt generate via smartphone si tabletă, iar 75% din toate tranzactiile si ordinele plasate provin de la clienti care folosesc dispozitive multiple pentru a tranzactiona. Prin SaxoTraderGO, am dezvoltat o platformă care functionează la fel pe desktop, tablete, telefoane mobile si care sincronizează schimbările din layout pe toate dispozitivele. Investitorii retail pot să se bucure de oportunitătile de tranzactionare si să atingă cele mai performante executii indiferent de dispozitivul pe care îl folosesc”, a declarat Christian Lund Hammer, Head of Platforms, Saxo Bank.

Pentru a putea livra utilizatorului o experientă integrată, SaxoTraderGO a fost programată în HTML5 si construită cu o nouă interfată API a Saxo Bank care permite dezvoltări ulterioare rapide si asigură clientului o experientă unificată pe serviciile platformei, cum ar fi continutul, tranzactiile si detaliile contului. În total, vorbim de 150 de functionalităti privind conturile, balantele, pozitiile pe diverse instrumente si schimburile valutare. De asemenea, utilizatorii îsi pot vedea istoricul tranzactiilor, pot administra abonamentele si pot primi alerte la cotatii. Până la finalul anului, Saxo Bank intentionează să pună API la dispozitia altor institutii financiare si dezvoltatorilor externi.

“Din studiile pe care le-am făcut, stim că platforma este în centrul a tot ceea ce facem. Clientii nostri beneficiază de o experientă mai rapidă, mai bună si mai intuitivă de tranzactionare la nivelul continutului si al datelor analitice. Dezvoltarea tehnologică este cheia succesului si numărul mare de utilizatori si clienti care revin indică faptul că SaxoTraderGO este o platformă apreciată si cu care utilizatorii se simt confortabili”, a adăugat Christian Lund Hammer.

Sondajul realizat printre clientii Saxo Bank a scos la iveală trendurile din prioritătile investitorilor si traderilor. Alegerea platformei si strategiei de tranzactionare sunt la fel de importante pentru o performantă bună. Cercetarea globală a relevat si câteva nuante regionale. Clientii din China si Africa de Sud, de exemplu, sunt cei mai dornici de continut si informatii, plasând continutul analitic printre cele mai mari priorităti. Clientii din Europa Centrală si de Est sunt mai orientati către diversitate – utilizatorii din Polonia, Rusia si Repubica Cehă pun accesul la diverse piete si la clase variate de asseturi în topul prioritătilor.