Garsonierele si apartamentele cu multe camere aduc cel mai bun randament la inchirieri

In Bucuresti, dar si in alte orase din tara, exista un numar mare de garsoniere si apartamente pe piata de inchirieri. Proprietarii lor fie nu le folosesc o perioada pentru locuit si prefera sa obtina niste venituri din respectivele detineri, fie le-au achizitionat special pentru a obtine un randament anual cat mai bun, din inchirierea pe termen lung sau scurt.

In Capitala si in zonele cu potential turistic major (de exemplu Constanta si Brasov, dar si Cluj-Napoca sau Timisoara - in special pe zona de calatorii in scop de afaceri), exista numerosi proprietari care inchiriaza garsoniere si apartamente in regim hotelier - cu cost pe noapte de cazare, exact ca la hotel, cu toate cheltuielile incluse.

Potrivit raportului dintre costul proprietatii si preturile medii din piata de chirii (pentru inchirierea cu plata lunara, in regim clasic), in general garsonierele, dar si apartamentele cu mai multe camere aduc cel mai bun randament. Mai exact, se obtin cele mai bune profituri anuale din chirii, ca si procent din valoarea proprietatii.

Acest lucru se intampla deoarece foarte multe persoane cauta sa inchirieze proprietati mici, ce vor avea costuri mici de intretinere. Segmentul celor care isi doresc sa plateasca foarte putin pentru inchirierea unei proprietati de locuit este cel mai mare in orice oras din tara. Asadar, garsonierele par a fi cea mai buna solutie pentru investitori.

Totusi, in orasele mari (si in special in cele cu multi studenti) exista o cerere mare si pe zona de apartamente cu multe camere. Apartamentele cu 3 si 4 camere pot fi inchiriate in comun de mai multe persoane (studenti, colegi de facultate sau colegi de munca), fiecare acceptand sa plateasca o suma mai mica pentru folosirea in comun a bucatariei si a bailor. In total, proprietarul va putea obtine insa o suma foarte buna in fiecare luna, iar chiriasii vor avea mai mult interes sa se coordoneze in administrarea cu responsabilitate a apartamentelor.

Cei care cauta sa cumpere o garsoniera sau un apartament pentru a le inchiria trebuie sa fie atenti la multe aspecte si este recomandat sa aleaga un bloc nou, care va fi mai atractiv pe piata. Spre exemplu, cei interesati de imobiliare Sibiu pot cauta online apartamente de vanzare Sibiu si pot descoperi ofertele celor de la Alma - apartamente noi intr-un oras in plina dezvoltare.