Ericsson coordoneaza proiectele Uniunii Europene dedicate dezvoltarii tehnologiei 5G

Ericsson a fost numit coordonator al noului proiect al Uniunii Europene METIS-II (Mobile and wireless communications Enablers for Twenty-twenty (2020) Information Society-II), consolidându-si astfel pozitia de principal promotor al dezvoltării tehnologiei 5G.

Proiectul METIS-II se va ocupa de dezvoltarea sistemelor radio si standardelor 5G, jucând un rol important în proiectele pentru 5G-PPP (Parteneriatul Public-Privat pentru Infrastructură 5G). Ericsson va prelua si coordonarea tehnică a proiectului mmMAGIC (Millimetre-Wave Based Mobile Radio Access Network for Fifth Generation Integrated Communications) pentru a dezvolta noi interfete radio dedicate retelelor mobile

Ericsson (NASDAQ:ERIC) continuă să fie în avangarda dezvoltării tehnologiei 5G, fiind recent desemnat coordonator al noului proiect al Uniunii Europene METIS-II (Mobile and wireless communications Enablers for Twenty-twenty (2020) Information Society-II), proiect dedicat elaborării sistemelor radio si standardelor 5G.

La un nivel strategic, METIS-II va furniza un cadru propice parteneriatelor publice-private pentru infrastructura 5G, contribuind la evaluarea generală a conceptelor de acces radio si la dezvoltarea spectrului de retea necesar. Mai mult decât atât, se va ocupa si de pregătirea actiunilor dedicate organismelor de reglementare si standardizare.

Proiectul beneficiază de sustinerea unui consortiu international, format din 23 de companii din întreaga lume care au initiative importante în cercetarea si dezvoltarea tehnologiei 5G – companii din Uniunea Europeană si tări ca Japonia, China, Statele Unite, Coreea de Sud si include majoritatea marilor producători internationali de echipamente, operatori si cercetători de renume. METIS-II este cofinantat în cadrul proiectului Horizon 2020 al Uniunii Europene si are un buget de 8 milioane de euro.

Ca principal promotor si coordonator ar proiectului METIS-II, Ericsson va asigura integrarea noilor tehnologii în dezvoltarea infrastructurii de acces radio 5G si va furniza o platformă pentru unificarea actiunilor dedicate organismelor de reglementare si standardizare. METIS-II continuă proiectul de succes METIS, primul proiect integrat dedicat tehnologiei 5G, coordonat tot de Ericsson.

Mai mult decât atât, Ericsson va prelua coordonarea tehnică si a proiectului mmMAGIC (Millimetre-Wave Based Mobile Radio Access Network for Fifth-Generation Integrated Communications). Acesta se va ocupa de dezvoltarea si proiectarea noilor concepte pentru tehnologiile de acces radio mobil dedicate implementării spectrului de 6-100GHz.

Ambele proiecte sunt importante pentru pregătirea standardelor dedicate conexiunile mobile 5G si furnizează jucătorilor de pe piata globală oportunitatea de a discuta si evalua diferite idei de cercetare, contribuind la consolidarea pietei solutiilor mobile.

Transformarea standardului 5G într-un standard global constituie unul dintre cei mai importanti factori în digitalizarea industriilor, implementarea conexiunilor broadband oriunde în lume si dezvoltarea Internetului Tuturor Lucrurilor. De asemenea, standardizarea retelelor este importantă pentru a conecta oamenii din toate colturile lumii, permitând retelelor să functioneze fără probleme la nivel global si să furnizeze aceeasi experientă tuturor utilizatorilor.