Curierat in era tehnologiei: livrarile cu drone, prin DPDgroup

DPDgroup, compania cu cea mai vastă retea de curierat din Europa, face un pas important în implementarea celui mai inovator concept de livrare, prin constructia unui terminal special de aterizare pentru expeditiile cu drone, în sudul Frantei.

DPDgroup, brandul comercial de curierat al GeoPost, companie detinută de Posta franceză si prezentă inclusiv în România, a început să testeze conditiile de livrare cu drone încă din iunie, anul trecut. După ce în luna septembrie 2014, o dronă a transportat cu succes un colet de 3 kg pe o distantă de 1.200 de metri, alte teste realizate anul acesta au demonstrat fiabilitatea si eficienta tehnologiei alese.

DPDgroup a dezvoltat un terminal de livrări special pentru drone, în baza unor studii complexe de sigurantă a zborului si a livrării. Terminalul, construit în colaborare cu Atechsys, unul dintre cei mai importanti producători de drone din lume, dispune de o structură care protejează accesul la dronă în timpul fazelor de decolare si aterizare, un sistem automat de transport al coletului, si de un sistem electronic care mentine siguranta operatională a dronei.
 
Terminalul de livrări mentine în sigurantă întregul proces de expeditie, din momentul încărcării coletului, până la decolare, aterizare si predare a coletului.

Dezvoltarea unui astfel de terminal marchează încă un moment-cheie în curieratul secolului 21, demonstrând eficienta celei mai noi metode de expeditie, cu drone.

Este o solutie bazată 100% pe tehnologie, care elimină cele mai mari obstacole cu care se înfruntă curierii în munca de zi cu zi: de la infrastructura deficitară si zonele geografice greu de acoperit, la conditiile meteo din zonele expuse la inundatii sau ninsori abundente, la siguranta oamenilor care manipulează coletele, respectiv protectia si siguranta coletului si a echipamentului de livrare.

Drona DPD: Specificatiile Tehnice

Autonomie: Până la 20 Km
Capacitate de livrare: Până la 4Kg
Viteza medie: 30 Km/ora
Sitem complet automat, gestionat la sol, cu o capacitate de transmisie de până la 50 Km
6 rotoare electrice, cu cadrul din fibră de carbon 
GPS si cameră pentru zbor incorporate, cu sistem de raportare de date

DPDgroup este lider european în curieratul rutier. DPDgroup combină tehnologia inovatoare si experienta locală pentru a furniza servicii flexibile si prietenoase atât pentru expeditori, cât si pentru destinatari. Cu serviciul de top Predict, DPDgroup a setat un nou standard de satisfactie a clientior, care au cel mai apropiat acces la livrările pe care le realizează.

Cu 26.000 de angajati, o retea care numără 20.000 de puncte Pickup, DPDgroup livrează în fiecare zi 3 millioane de colete, în peste 230 de tări, prin cele 4 branduri pe care le detine: DPD, Chronopost, SEUR si  Interlink Express.

DPDgroup este reteaua de livrare colete a GeoPost, care a înregistrat vânzări de 4,9 miliarde € în 2014. GeoPost este holding-ul detinut de Grupul francez La Poste.

DPD România este parte a DPDgroup, lider european în curieratul rutier. În România, DPD se află în top 3 companii de curierat. Prin tehnologia inovatoare, cunoasterea pietei locale si cele 2 servicii Predict si Pickup, DPD România oferă cea mai bună experientă de livrare atât expeditorilor cât si destinatarilor.

Cu o echipă de peste 500 de angajati si francizori, si având acces la o retea europeană de 16.000 de sedii Pickup, DPD România livrează anual 4,8 milioane de colete.