Alba Iulia a primit Certificat de Excelenta din partea TripAdvisor

Cetatea Alba Carolina a fost recunoscuta de catre turisti ca fiind unul dintre locurile ce merita cu adevarat sa fie vizitate in Romania. Astfel, ca rezultat al recenziilor pozitive exprimate de catre turistii care au vizitat in ultimul an Cetatea Alba Carolina, TripAdvisor, cel mai mare site de recomandari turistice din lume, a acordat municipiului Alba Iulia un certificat de excelenta.

Acest premiu a venit dupa ce, in anul 2014, Cetatea s-a clasat pe a doua pozitie in topul celor mai vizitate si, implicit, a celor mai apreciate obiective turistice din Romania, dupa Castelul Peles.

Distinctia primita anul acesta din partea TripAdvisor este o recunoastere a aprecierii turistilor din intreaga lume fata de atmosfera speciala din Cetate, data de restaurarea acesteia, cat si datorita evenimentelor care au loc deseori in interiorul zidurilor sale. Peste 300.000 de turisti, romani si straini, au vizitat anul trecut Cetatea Alba Iulia, care in urma investitiilor de 67 de milioane de euro din fonduri europene si-a schimbat in ultimii ani total infatisarea.

 Acest titlu arata ca Cetatea nu e doar vizitata ci, mai degraba, apreciata si admirata. Nu e o ghirlanda menita sa o poarte cineva anume din orasul nostru, este o recunoastere de care ar trebui sa fie mandri toti albaiulienii. Despre Alba Iulia nu se mai vorbeste in treacat, ci apasat si cu admiratie, cum la fel se vorbeste si despre locuitorii ei, care nu au asteptat sa vada daca nu cumva se intampla ceva, ci au schimbat un oras intr-o Capitala, Cealalta Capitala, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Oras al Marii Uniri a Romanilor si ,,Cealalta Capitala’’ a Romaniei, Alba Iulia si-a inceput calatoria ca ,,destinatie turistica” imediat dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Intregul Centru Istoric al orasului a fost refacut, cetatea orasului a fost renovata din fonduri europene, iar anual noi evenimente si spatii comerciale populeaza aceasta zona.

Investitiile de pana acum in renovarea celei mai mari cetati de tip vauban din Romania si in transformarea orasului Alba Iulia au totalizat 150 milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene nerambursabile, si au echivalat cu 2.500 de euro pe cap de locuitor al orasului, 1.500 de noi locuri de munca create in ultimii sapte ani si o rata a somajului de sub 4%. Mai multe informatii despre Alba Iulia turistica sunt disponibile pe site-ul www.ViziteazaAlbaIulia.ro