Cum sa iti folosesti telefonul ca hotspot pentru Internet - Tips&Tricks EuroGsm

În unele situatii, spre exemplu atunci când suntem plecati într-un loc în care nu avem acces la Internet wireless, si avem nevoie de laptop pentru a rezolva anumite probleme de serviciu, ”salvarea” vine, si de această dată, de la smartphone. Echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm îti arată cum să îti folosesti telefonul ca hotspot pentru Internet fără niciun risc, dar si care sunt conditiile pentru ca acest lucru să poată fi realizat.

Partajarea de Internet sau tethering-ul este o functie care este disponibilă pe majoritatea smartphone-urilor de acum si care devine tot mai necesară. Practic, este o modalitate de Internet sharing, prin modem-ul integrat în smartphone.

Asadar, înainte de a conecta alte dispozitive la Internetul de pe smartphone-ul tău, trebuie în primul rând să te asiguri că acesta are posibilitatea de a crea un hotspot mobil. Apoi, trebuie să pornesti conexiunea de date mobile.

”La telefoanele cu Android, partajarea de Internet se poate activa din setările de conexiune sau WiFi, aici găsindu-se functia Tethering si hotspot mobil. Odată activată această functie, conexiunea de Internet va fi partajată către alte dispozitive prin WiFi”, explică Marius Boca, ThePhoneGeeks.

Pentru a vă asigura că hotspot-ul creat este unul privat, aveti posibilitatea să setati o parolă. Bineînteles, aveti si optiunea de a nu seta nicio parolă, dar specialistii nu o recomandă, pentru că în acest caz orice dispozitiv cu WiFi aflat în raza de actiune a telefonului se va putea conecta la acest hotspot. 

Nu în ultimul rând, trebuie să luati în calcul costurile pe care le implică o asemenea actiune. Nu uitati că orice dispozitiv conectat prin Internet sharing la telefon va consuma din datele mobile.

”Este foarte important sa aveti un plan tarifar care să includă si trafic 3G sau 4G, în caz contrar tethering-ul va genera costuri suplimentare”, subliniază Marius Boca.

De asemenea, pentru a scădea sansele ca laptopul pe care l-ati conectat să vă consume foarte mult din traficul de date pe care îl aveti activ pe telefon, echipa ThePhoneGeeks vă recomandă să dezactivati toate actualizările de sistem sau download-urile pe care le aveti în asteptare pe calculator, astfel încât acestea să nu îngreuneze viteza de transfer de care aveti nevoie, si nici să nu existe riscul epuizării traficului înainte să apucati să trimiteti mailul pe care îl doriti.

ThePhoneGeeks este divizia EuroGsm specializată în rezolvarea problemelor legate de telefonia mobilă, membrii echipei având rolul de a da sfaturi clientilor si de a încuraja utilizarea corectă si la capacitate maximă a dispozitivelor mobile.