Xerox lanseaza la IMW 2015 Adaptorul Wireless pentru Solutii de Imprimare

Xerox lanseaza Adaptorul Wireless pentru Solutii de Imprimare care simplifica procesul de tiparire mobila si ofera solutii rapide si eficiente utilizatorilor. Dispozitivul este prezentat, pentru prima oara in Romania, in cadrul Internet & Mobile World 2015.

“Adaptorul wireless Xerox este un echipament compact, usor de instalat, de configurat si de gestionat prin intermediul oricarui browser web”, explica Sergiu Pop, Product and Marketing Manager Xerox Romania. “Ne dorim, prin intermediul acestui dispozitiv, sa cream o noua experienta de utilizare a echipamentelor de imprimare Xerox, care sa faciliteze activitatile zilnice.”

Dispozitivul permite conectarea wireless a echipamentelor de imprimare, chiar si in lipsa unei retele Wi-Fi preexistente. Astfel, utilizatorii au posibilitatea de a-si conecta dispozitivul mobil iOS sau Android la orice imprimanta sau echipament multifunctional Xerox, doar cupland noul dispozitiv la reteaua ethernet a echipamentului. Conexiunea nu afecteaza procesele in curs de desfasurare, cum ar fi imprimarea si scanarea, trimiterea de faxuri prin LAN (Local Area Network) sau redirectionarea faxurilor prin e-mail.

In plus, Adaptorul Wireless pentru Solutii de Imprimare permite tiparirea unei game largi de fisiere - Microsoft Word, Excel, PowerPoint sau PDF - si elimina nevoia achizitionarii si instalarii unor aplicatii sau programe suplimentare. Utilizatorii beneficiaza de integrare completa cu solutii precum Apple AirPrint, Google Cloud Print v.2.0 sau Mopria si de conectivitate Wi-Fi sau Wi-Fi Direct. Astfel, indiferent de mediul de lucru, de echipamentele folosite sau de sistemul de operare, dispozitivul se adapteaza nevoilor utilizatorului modern.

Nu in ultimul rand, dispozitivul asigura un nivel superior de securitate a datelor, incluzand o criptare de 256 de biti, fiind compatibil cu numeroase protocoale de securitate. De asemenea, Adaptorul Xerox permite conectarea doar prin atingere, prin intermediul tehnologiei NFC (NFC “tap-to-print”).

La Internet & Mobile World 2015, vizitatorii pot testa personal Adaptorul wireless, pot sa-şi faca fotografii la standul Xerox, inclusiv cu telefonul personal si pot imprima apoi pozele prin intermediul noului dispozitiv. Imprimarea se realizeaza direct, fara a mai fi nevoie de instalarea unor programe aditionale sau de folosirea unei retele Wi-Fi.

Tot la standul Xerox vizitatorii pot urmari demonstratii efectuate de specialisti si pot vedea cum lucreaza o serie de echipamente multifunctionale, printre care WorkCentre 6027, ColorQube 8580, WorkCentre 6655 si Phaser 7800, tehnologia ConnectKey si cerneala solida Xerox.