UPC a incheiat un acord privind preluarea retelei Novasat din judetul Suceava

UPC Romania, companie membra a grupului Liberty Global, anunta achizitionarea retelei furnizorului de internet, televiziune si telefonie Novasat din judetul Suceava, una dintre cele mai mari companii independente de cablu din tara noastra. Prin aceasta achizitie, UPC adauga aproximativ 20.000 de servicii la cei peste 1.971.000 RGUs pe care ii are in prezent.

Achizitia retelei detinuta de compania Novasat face parte din strategia UPC Romania de extindere a retelei de comunicatii pe piata locala intr-un ritm accelerat. Aceasta strategie se concentreaza atat pe crestere organica si extindere de retea, cat si pe achizitii. Astfel, in primul semestru al anului 2015, UPC a adaugat in portofoliu aproximativ 21.000 de servicii de televiziune si internet prin preluarea retelelor Tita & Company si Green Zone din localitatile Mizil si Urlati, judetul Prahova si retelelor Olcab si Century Net din judetul Suceava. 

“Ne concentram atentia pe extinderea ariei de acoperire a serviciilor noastre atat prin crestere organica si extindere de retea, cat si prin achizitii de mici operatori. Liberty Global are incredere in piata din Romania si potentialul sau de crestere, iar achizitionarea retelei Novasat vine sa sustina acest angajament. La jumatatea acestui an numarul de gospodarii din Romania acoperite de reteaua UPC este de 2,5 milioane, o crestere cu aproape 25% fata de aceeasi periaoda din 2010. Vom continua achizitiile si investitiile in infrastructura, pentru extinderea zonei de acoperire a retelei noastre – in 2015 am planificat peste 35 milioane de euro. Reteaua noastra este solida si capabila sa sustina tehnologii de ultima ora pentru ca ne dorim sa oferim tuturor clientilor acces la internet de mare viteza si calitate digitala superioara”, declara Robert Redeleanu, CEO UPC Romania.

in aceasta perioada, UPC Romania deruleaza activitatile de transfer operational, reconstructie si modernizare intr-un ritm accelerat a retelelor recent achizitionate, consolidand o echipa dedicata procesului de integrare astfel incat clientii sa beneficieze de servicii digitale 3Play, oferind aceeasi experienta superioara in toata zona de acoperire cu servicii UPC.