Vinul Grand Appetit, produs de catre Cramele Recas - exclusiv la Selgros

Producătorul Cramele Recas a realizat pentru Selgros o gamă de vinuri destinată gusturilor rafinate. Disponibil în variantele alb sau rosu, vinul Grand Appetit poate fi solutia pentru transformarea unei experiente culinare într-un eveniment artistic. Grand Appetit este prezent în exclusivitate în magazinele Selgros, având conditii speciale de vânzare pentru clientii din gastronomie.

Voltaire spunea că ”a sti să bei vin este o stiintă”, iar datele stiintifice folosite în creatia Grand Appetit sunt cele care sporesc valoarea artistică a produsului. Cartările agrochimice oferă baza determinării pe soiuri si parcele a elementelor nutritive prezente în sol, astfel încât selectiile si asocierile au ridicat aceste cupaje la nivel de excelentă.

Grand Appetit – alb, sec (2014) este un amestec de Chardonnay si Fetească Regală, dominat de către primul dintre soiuri si combină o selectie a strugurilor din vie cu maturitatea deplină a strugurilor. Este un vin galben auriu, bine fructat, usor citric. Predomină note de mango, piersică si scoartă de stejar, acompaniate de note de ananas. Este recomandat pentru a acompania brânzeturile, cascavalul, telemeaua, Camembertul, preparatele la grătar sau la cuptor pe bază de pui sau curcan, pestele, crustaceele, desertul pe bază de vanilie, mango sau ananas.

Grand Appetit – rosu, sec (2013) este un cupaj de Shiraz, Fetească Neagră si Cabernet Sauvignon. Toate soiurile au fost recoltate la maturitate deplină si în timpul noptii, pentru a păstra cele mai bune arome din fruct. Vinul este rosu intens cu reflexii mov, cu nas intens de cirese amare, zmeură si violete, cu note fine de scortisoară si piper. Este un vin încă tânăr, dinamic si cu personalitate. Din punct de vedere al asocierilor culinare, face echipă bună cu platourile reci sau calde, cu specific românesc, cu vânatul de talie mică sau medie preparat la cuptor, cu tartarul de vită, cu goulash-ul, cu pastele cu carne, cu pizza, sau cu desertul pe bază de cirese, căpsuni sau afine.

Selgros Cash&Carry România este unul dintre cei mai importanti operatori din comertul românesc. Compania si-a început activitatea pe piata locală în 2001, iar în prezent detine 19 magazine în Bucuresti, Brasov, Iasi, Târgu Mures, Oradea, Cluj, Ploiesti, Timisoara, Craiova, Bacău, Galati, Brăila, Arad, Suceava si Constanta.

Compania este parte a Transgourmet Holding AG, a doua cea mai mare retea cash&carry si comert en-gros din Europa, cu operatiuni în Elvetia, Franta, Germania, Polonia, România si Rusia. Aceasta include mărcile Prodega/Growa/Howeg, Selgros Cash & Carry, Transgourmet Central and Eastern Europe, Transgoumet Elvetia si Transgourmet Franta. În 2014, Grupul Transgourmet înregistra 22.800 de angajati în Europa si venituri de circa 7,5 mld. Euro.

Compania, cunoscută astăzi sub numele Cramele Recas, si-a început activitatea la sfârsitul secolului XX, cu ambitia de a prelua traditia si cultura mostenite de la artizanii de vin din podgoria străveche, dar si de a adăuga profesionalism, investitii semnificative, dar, mai ales, inovatie si pasiune pentru vinurile noi care se nasc aici.

Acum, societatea Cramele Recas, de componentă româno-britanică, administrează o suprafată de aproximativ 1100 de hectare de vită de vie în Recas (judetul Timis) si Minis (judetul Arad) si se găseste în topul producătorilor de vin de calitate din România.