Veracomp se implica in mediul educational

Intentia Veracomp, declarata inca de anul trecut, a fost sa isi puna cat mai bine in practica valoarea de „know-how”; nu numai in cadrul retelei de parteneri si in relatiile de business, dar si ca o componenta importanta a CSR-ului. Astfel, in 2015, si-a definit componentele unui program educational, iar recent a realizat o colaborare cu Universitatea din Sibiu.

Dupa ce in prima jumatate a anului s-a implicat in mai multe proiecte probono, printre care sustinerea Federatiei Romane de Baschet, in a doua parte a anului accentul activitatilor nonprofit s-a concentrat pe zona educationala. Ca urmare a participarii studentilor la tabara IT WILL BE FUN, Veracomp a lansat 8 vouchere de training Basic Firewall Policy.

"Ne dorim sa ne apropiem de mediul universitar si, in aceeasi masura, sa le oferim studentilor o viziune cat mai corecta asupra modului in care tehnologia transforma business-ul actual. Am plecat de la initiativa colegilor din departamentul marketing de a oferi un premiu, selectandu-i pe cei mai intersati si interesanti studenti din facultati tehnice si de a le oferi posibilitatea unui training hands on de firewall. Studentii de la Universitatea din Sibiu au fost insa atat de interesati, incat am transformat practic un voucher intr-un proiect de sine-statator! In urma vizitei la Sibiu a colegilor mei, Bogdan Sarbu si Bogdan Ion, am luat impreuna decizia deschiderii  unui laborator virtual temporar, lasand in custodie o serie de echipamente Veracomp pe care acum studentii din Sibiu le pot testa, utiliza, verifica – in mod direct,” declara Catalin Matei, CEO, Veracomp.

Trainingul organizat de Veracomp in colaborare cu Universitatea din Sibiu se anunta a fi doar primul de acest gen. In mod similar, o initiativa similara va urma in Bucuresti in luna noiembrie, urmand ca de la inceputul anului viitor trainingul sa fie aprofundat pe durata a zece sesiuni de lucru cu studentii.

„Din punct de vedere al conectarii la tehnologie si la mediul de business, studentii pe care i-am intalnit la Sibiu mi se par foarte maturi si au o apetenta deosebita de a lucra direct pe echipamente, de a afla lucruri noi, de cunoaste cat mai multe despre diversele tehnologii si branduri din piata. Am gasit deschidere, in egala masura  si in randul conducerii universitatii, fapt care a facilitat intregul nostru demers,” marturiseste Bogdan Ion, Presales Specialist, Veracomp. „O experienta extrem de interesanta si bogata in satisfactii, pe care sper sa o putem replica in cat mai multe universitati!”

Veracomp Europe a fost infiintat in 2007, iar de atunci a inregistrat o evolutie permanent ascendenta. In prezent are o retea extinsa de parteneri specializati, cu prezenta la nivelul intregii tari, carora le asigura un portofoliu variat de solutii de securitate, networking, stocare si telecomunicatii, suport tehnic, presales si educational.