Western Digital anunta achizitionarea SanDisk pentru suma de 19 miliarde USD

Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC) si SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK), anunta incheierea unui proces de achizitie a SanDisk de catre Western Digital. In total, SanDisk a fost evaluata la 19 miliarde de dolari, iar  tranzactia a fost aprobata de catre consiliul de administratie al ambelor companii.

Asocierea optima este elementul cheie al transformarii prin care Western Digital va trece pentru a se pozi?iona în continuare ca ?i companie care dezvolta solutii inovative de stocare variate la scara globala. Aceasta achizitie va conduce la lansarea de produse si tehnologii noi, de ultima generatie, inclusiv dispozitive bazate pe memorii NVM (non-volatile). Tranzactia dubleaza practic adresabilitatea companiei Western Digital si ii extinde participatia in segmente de piata care sunt acum in crestere.

SanDisk are o experienta de piata de 27 de ani, avand expertiza in dezvoltarea de produse NVM si solutii de stocare. Achizitia SanDisk va conduce Western Digital la crearea de produse bazate pe tehnologia NAND, cea mai mare companie de stocare din lume asigurandu-si astfel accesul la tehnologii solid state de ultima generatie

In ultimii ani Western Digital a derulat o serie de achizitii de companii care ajuta la dezvoltarea de noi produse si tehnologii menite sa pozitioneze compania in piata ca lider tehnologic.

“Aceasta tranzactie se aliniaza cu strategia noastra pe termen lung de a fi mereu liderul tehnologic al industriei de stocare. Cele doua companii au acum capacitatea de a identifica rapid oportunitatile pietei si de a dezvolta solutii pentru nevoile in continua schimbare ale consumatorilor. Sunt incantat sa le urez bun venit celor de la SanDisk si urmarim sa creăm valoare suplimentara pentru toate partile interesate, atat beneficiari ai produselor noastre, actionari si angajati”, a declarat Steve Milligan, Chief Executive Officer, Western Digital.

“Western Digital este perceput la nivel global ca liderul tehnologic al industriei de stocare. Experienta de 45 de ani a companiei a condus la dezvoltarea continua de produse si tehnologii performante, iar acest fapt face ca Western Digital sa fie partenerul ideal pentru SanDisk. Prin unirea celor doua companii vom putea oferi cel mai extins portofoliu de produse si tehnologii de stocare”, a declarat Sanjay Mehrotra, President si Chief Executive Officer, SanDisk.

Liniile de produse realizate de Western Digital si SanDisk, inclusiv hard disk-uri, SSD-uri, solutii de stocare dedicate centrelor de date si solutii de stocare flash, vor reprezenta fundatia pentru dezvoltarea unor noi categorii de produse B2C si B2B. Ambele companii dispun de centre de cercetare si dezvoltare performante, ce au condus in timp la dezvoltarea a peste 15,000 de patente de tehnologii fundamentale.

Steve Miligan va continua sa isi exercite functia de Chief Executive Officer pentru ambele companii, iar sediul central va ramane in Irvine, California. Sanjay Mehrotra este asteptat sa se alature consiliuliu de admninistratie Western Digital.