Peste 200 de participanti la Forumul Investitorilor organizat de Bursa de Valori Bucuresti

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a organizat sambata, 14 noiembrie 2015, a 3-a editie a Forumului pentru Investitori, dupa doua editii in Neptun si Cluj-Napoca. Pentru prima data, evenimentul s-a adresat atat celor cu cunostinte minime despre investitii, cat si investitorilor cu experienta, prin crearea unor sesiuni paralele specifice. Peste 200 de persoane interesate de investitii si administrarea finantelor personale au participat la prezentarile, sesiunile interactive si seminariile desfasurate pe parcursul intregii zile.

Prima parte a evenimentului a inclus dezbateri si prezentari prin care publicul a fost invitat sa-si identifice nevoile si obiectivele de investitii si sa cunoasca mai multe detalii despre optiunile investitionale disponibile in prezent. Partea a doua a evenimentului a fost structurata in doua sesiuni diferite: pentru incepatori si avansati.

“Un numar in continua crestere de participanti la Forumurile BVB pentru investitori, primele cluburi de investitori infiintate in Romania, succesul evenimentului Banii Tai Expo si scoala Fluent in Finante – toate acestea sunt fenomene care demonstreaza progresul transformarii profunde a pietei de capital din Romania catre modernizare”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

In programul evenimentului a fost inclus si un anunt special al Bursei de Valori Bucuresti, in ce priveste lansarea unui concurs de tranzactionare, cu premiu o masina, care va incepe la inceputul anului viitor.

Pentru incepatori BVB a organizat un seminar Fluent in Finante, pentru a le explica notiunile de baza pentru administrarea banilor si despre alternativele de investitie. Astfel de seminarii au fost organizate de BVB inca din luna iulie pentru angajatii mai multor companii mari din Romania, iar in acest an vor fi extinse si catre publicul larg, astfel incat oricine este interesat de administrarea banilor sa poata participa. Proiectul Fluent in Finante este o initiativa educationala a Bursei de Valori Bucuresti care isi propune sa creasca gradul de informare in ceea ce priveste administrarea finantelor personale.

Totodata, cei care au participat la sesiunea pentru avansati au avut parte de o demonstratie de tranzactionare pe  platforma de tranzactionare online Arena XT, dezvoltata de Bursa de Valori Bucuresti. Prin aceasta platforma investitorii pot tranzactiona instrumente financiare listate la BVB pe toate dispozitivele: aplicatii WindowsPC, aplicatii web, aplicatii dedicate pentru smartphone cu sisteme de operare iOS/Android.

Participarea la Forum a fost gratuita. Partenerii evenimentului au fost: Banca Transilvania (TLV), BT Securities, Erste Asset Management, Deloitte si Transelectrica (TEL).

Bursa de Valori Bucuresti administreaza piete de actiuni, obligatiuni si alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative, si furnizeaza o gama variata de servicii participantilor la pietele financiare. Bursa de Valori Bucuresti este o companie listata pe propria piata din 2010. Pentru informatii suplimentare vizitati www.bvb.ro.