Parteneriat intre Visa si Uber: Prima cursa este gratuita in decembrie 2015, pentru clientii noi

Visa Europe si Uber încheie un parteneriat pentru promovarea plătilor cu cardul de pe telefonul mobil si lansează o promotie prin care noii clienti Uber care îsi înregistrează cardul Visa în aplicatia mobilă în luna decembrie 2015 beneficiază gratuit de prima cursă, în limita a 40 de lei.

Parteneriatul dintre Visa Europe, cel mai mare procesator de plăti din Europa, si Uber, unul dintre cele mai valoroase startup-uri din lume care a dezvoltat o platformă inovatoare de servicii de ridesharing, are ca scop crearea si încurajarea obiceiului de a plăti de pe telefonul mobil, în conditiile în care consumatorii cu un stil de viată activ îsi doresc un plus de mobilitate în conditii de sigurantă ridicată.

În perioada 1 - 31 decembrie 2015, toate persoanele care îsi descarcă aplicatia Uber pe telefonul mobil, îsi creează un cont de utilizator si înregistrează datele cardului Visa în aplicatie vor beneficia de o cursă gratuită în valoare de până la 40 de lei. Discountul se va oferi în baza unui cod promotional pe care utilizatorii trebuie să îl introducă în aplicatia Uber.

Uber calculează prin GPS costul călătoriilor, iar plata se realizează automat si în sigurantă pe baza datelor de cont introduse în aplicatie. Serviciile de transport ale companiei sunt disponibile în Bucuresti.

Câteva exemple de tarife pentru serviciul uberX, estimate în functie de destinatii sunt:
Piata Universitătii - Aeroportul Henri Coandă: 30 - 39 RON
Pipera – Gara de Nord: 15 - 20 RON
Centrul Vechi – Drumul Taberei: 11 - 15 RON

În Europa, plătile cu dispozitive mobile vor înregistra o crestere exponentială în următorii cinci ani, în conditiile în care se anticipează că până în 2020 peste jumătate dintre consumatorii europeni îsi vor utiliza mobilul cel putin o dată pe săptămână pentru a face plăti, conform estimărilor realizate pe baza unui studiu derulat de Visa Europe în acest an.

Visa Europe este o companie de tehnologii de plată detinută si operată de băncile membre si alti furnizori de servicii de plăti din 38 de tări din Europa.