Xerox opreste operatiunile de vanzare a consumabilelor contrafacute si ilegale

Imaging Supplies Coalition estimeaza ca, la nivel mondial, se pierd anual aproximativ 3,5 miliarde de dolari din cauza produselor contrafacute din industria imagisticii. Ca raspuns la aceasta problema, in 2015, Xerox a efectuat, in Romania, Orientul Mijlociu si Africa, Turcia si India o serie de descinderi, confiscari de produse si actiuni de protejare a marcii originale, pentru a elimina pericolul bunurilor contrafacute.

Xerox monitorizeaza indeaproape comenzile si distributia de consumabile originale si colaboreaza cu autoritatile guvernamentale pentru a opri vanzarea de produse contrafacute. Eforturile recente de prevenire a comercializarii acestor produse au inclus:

Confiscarea unor materiale care urmau sa fie folosite pentru a produce mii de cartuse false, cu logo Xerox, la o fabrica din Maroc a unui importator/distribuitor. Fabrica avea o valoare estimata la peste 2,5 milioane de dolari, iar proprietarul se afla, in prezent, in inchisoare in asteptarea sentintei finale.

Confiscarea a sute de tonere Xerox contrafacute si a catorva mii de cartuse si cutii de la un comerciant din Mumbai, India, in valoare totala de aproape 25.000 de dolari. Proprietarul companiei se afla in prezent sub urmarire penala.

Doua descinderi in regiunea Antalya din Turcia, in urma carora autoritatile au confiscat o serie de produse contrafacute Xerox si OEM. Printre obiectele confiscate s-au numarat si accesorii folosite pentru producerea de falsuri, precum placi de imprimare, etichete si ambalaje, cu o valoare estimata de 1,2 milioane de dolari. O alta operatiune incheiata combina, in depozitul furnizorului, cartusele de toner contrafacute cu cartuse de toner originale Xerox si le vindea apoi retailer-ilor din sudul Turciei.

De asemenea, pe langa contracararea activitatilor de contrafacere, Xerox a identificat distribuitorii care vand ilegal cartuse compatibile - produse care poarta marcile producatorilor de echipamente originale - si a luat masuri pentru a opri acest comert ilegal. Prin apararea drepturilor de proprietate intelectuala, Xerox isi protejeaza clientii de produsele false.

Compania a desfasurat o serie de actiuni menite sa protejeze drepturile de marca Xerox in Romania si in alte piete emergente din diferite tari. Resellerii vizati au fost obligati sa elimine produsele ce incalcau drepturile marcii si sa le inlocuiasca cu produse Xerox originale.

„Cartusele false au o rata de rebut foarte mare, ofera o calitate slaba a imaginii si produc daune costisitoare pentru componentele echipamentelor”, afirma Kevin Weaver, vice-presedinte Brand Protection Group, Xerox Supplies Business Group. „Acest segment ramane unul foarte activ si agresiv, iar noi vom continua sa luptăm pentru a ne proteja clientii si pentru a opri raspandirea consumabilelor compatibile ilegale si a celor contrafacute.”

Xerox protejeaza clientii din intreaga lume prin auditarea stocurilor de consumabile de la distribuitori, pentru a valida autenticitatea acestora si pentru a elimina consumabilele contrafacute din lantul de aprovizionare la nivel mondial. Clientii se pot asigura de legitimitatea produselor Xerox astfel: Prin intermediul portalului Genuine Xerox Rewards Program, clientii pot introduce numarul de serie al etichetei de securitate/autenticitate si pot confirma pe loc legitimitatea consumabilelor. Mai mult, clientii acumuleaza puncte de fidelitate la cumparare, pe care le pot folosi apoi pentru a achizitiona produse. Cumparand mereu consumabilele Xerox direct de la companie sau de la partenerii autorizati.