Maratonul DHL Stafeta Carpatilor - fonduri stranse pentru sportivii care merg la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016

Parteneriatul început în 2015 între DHL si Comitetul National Paralimpic Român a fost unul benefic pentru sportivii cu dizabilităti români. Fondurile strânse în urma participării a peste 1.000 de alergători la probele marathon, semimaraton si stafeta au sprijinit antrenarea si pregătirea sportivilor care ne vor reprezenta anul acesta la Jocurile Paralimpice de la Rio.

“Multumim tuturor alergătorilor de la maratonul de anul trecut si partenerilor evenimentului nostru. Cu ajutorul contributiei lor financiare, sportivii paralimipici au avut ocazia să se pregătească temeinic pentru olimpiadă. DHL rămâne alături de Comitetul National Paralimpic si anul acesta. Toate fondurile care se vor strânge la Maratonul DHL stafeta Carpatilor, editia 2016 vor fi donate în beneficiul acestor sportivi, care ne vor reprezenta anul acesta la Jocurile Paralimpice de la Rio. Le urez multă baftă si îmi doresc să se întoarcă acasă cu cât mai multe medalii” a declarat Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express România.

“Sportul pentru persoanele cu dizabilităti oferă avantaje fizice – o bună circulatie a sângelui, muschi mai puternici, un echilibru si o coordonare bune. În acelasi timp, sportul de performantă poate oferi persoanelor cu dizabilităti multiple beneficii: obtinerea abilitătilor de zi cu zi, motivatie, încredere, respect de sine. Mai mult decât atât, sportul reprezintă pentru ei o modalitate excelentă de integrare în societate. Datorită vointei sportivilor si sustinerii primite, România este acum recunoscută la nivel mondial pentru medaliile obtinute la sporturile paralimpice. Suntem foarte recunoscători că Maratonul DHL a ales să sustină eforturile sportivilor nostri si le multumim tuturor celor care s-au implicat în acest proiect” a declarat Sally Wood-Lamont, Presedinte Comitetul National Paralimpic.

Anul acesta maratonul se află la cea de-a saptea editie si va avea loc tot la Poiana Brasov. Startul înscrierilor va fi dat în luna februarie.