Maratonul DHL Stafeta Carpatilor, 19 iunie 2016 - inscrieri online

DHL a dat start înscrierilor la Maratonul DHL Stafeta Carpatilor, unul din cele mai îndrăgite evenimente de alergare din România, care are loc în Poiana Brasov, si se află anul acesta la editia cu numărul 7. Înscrierile sunt deschise pentru concurenti pe website-ul oficial al competitiei www.maratondhl.ro. 

Echipa de organizare a evenimentului estimează o crestere organică cu 20% a participării în competitie, mai ales că si anul acesta taxele de participare se vor duce către cauza caritabilă sprijinită anul trecut. După ce datorită donatiei din 2015, în valoare de 12.000 de euro provenită din participarea a peste 1.000 de alergători a fost posibilă pregătirea si calificarea celui mai mare număr de sportivi din istoria Comitetului National Paralimpic, anul acesta banii proveniti din taxe vor sprijini prezenta lotului paralimpic la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro din luna septembrie 2016.

Taxele rămân neschimbate, iar concurentii sunt asteptati si anul acesta pe platoul de la Stâna Turistică din Poiana Brasov, care rămâne gazda evenimentului si spatiul unde se vor desfăsura operatiunile logistice ale evenimentului.

Categoriile de concurs si traseu sunt, ca si în editiile precedente: Stafeta – echipe de 6  persoane x 7 km (Stafetă masculin, feminin sau mixt),  Semimaraton –  21 Km (individual masculin si feminin, 16- 18 ani & 19 – 59 de ani) , Maraton – 42 Km  (individual – masculin si feminin, 19 – 40 de ani, respectiv 41 – 59 de ani). 

Copii sunt încurajati să participe în concurs si vor beneficia de gratuitate, fie la proba de Stafetă (14 – 18 ani) sau la Crosul Copiilor, care se desfăsoară separat de competitie, pe un traseu distinct si distante de la 250 de m până la 1.000 de m, pe categorii de vârstă începând cu 5 ani si până la 14 ani.

Toate detaliile legate de eveniment sunt disponibile pe website-ul www.maratondhl.ro.