SSIF Broker devine BRK Financial Group

SSIF Broker, singurul intermediar listat pe Bursa de Valori Bucuresti, îsi schimbă denumirea în BRK Financial Group. În urma aprobării de către Adunarea Generală a Actionarilor si a avizării Autoritătii de Supraveghere Financiară, SSIF Broker devine BRK Financial Group. 

“Această rebrănduire are o simbolistică complexă, mai presus de a fi o strategie de marketing semnifică o nouă etapă în viata companiei, o reinventare a unui nou model de business, o renastere. Vrem să fim un exemplu de transparentă si profesionalism, să fim mult mai conectati la cerintele clientilor nostri si să oferim servicii financiare complete si complexe, care să plaseze BRK Financial Group în topul preferintelor investitorilor. Le multumesc actionarilor si colegilor mei pentru toate eforturile din ultima vreme si îi asigur că urmează o etapă extrem de interesantă în viata companiei”, a declarat Adrian Pop, director general BRK Financial Group.

BRK Financial Group a lansat recent noi servicii în portofoliu, si anume brokerajul de asigurări si cel de credite, dar si noi produse cu capital protejat, care completează serviciile de intermediere clasice si oferă investitorilor alternative profitabile si cu riscuri mici.

BRK Financial Group este membru fondator al Bursei de Valori Bucuresti, si al SIBEX–Sibiu Stock Exchange, actionar la Depozitarul Central S.A. Bucuresti, Casa Română de Compensatie, Casa de Compensatie  Bucuresti, Fondul de Compensare al Investitorilor.

BRK Financial Group functionează pe baza deciziei de reautorizare a CNVM nr. 3097 -3098/10.09.2003, a  autorizatiei de negociere în Bursă nr. D8/19.04.1995 si a atestatului CNVM nr. 457/27.06.2006 (numarul în registrul CNVM: PJR01SSIF/12007).

Veritabil pionier în promovarea pietei de capital, BRK Financial Group s-a implicat în listarea la Bursa de Valori Bucuresti a unora dintre cele mai prestigioase societăti din România, si a cotat 11 dintre cele 12 societăti listate initial la BVB, pregătind si introducând la tranzactionare un număr de 45 societăti printre care se numară Antibiotice Iasi, Azomures Târgu-Mures, Terapia Cluj-Napoca, Artrom Slatina, Astra Vagoane Arad si altele.

În anul 2005, BRK Financial Group a devenit prima si până în prezent singura societate de investitii financiare listată la Bursa de Valori Bucuresti, la categoria I.

BRK Financial Group Cluj-Napoca are în prezent mai mult de 12.000 de actionari persoane fizice si juridice.

Cel mai important actionar persoană juridică este SIF Muntenia, cu o detinere de 18,47% din capitalul social.

Capitalul social subscris si integral vărsat este în prezent de 54.039.987,04 lei.

BRK Financial Group este o societate înfiintată cu capital privat integral românesc. De la înfiintare si până în prezent nici un actionar nu a detinut controlul asupra societătii.

Din punct de vedere al valorii tranzactiilor efectuate atât în numele clientilor căt si în nume propriu, la Bursa de Valori Bucuresti, BRK Financial Group s-a situat în permanentă între primele societăti de intermediere a tranzactiilor cu valori mobiliare din tară.

În ceea ce priveste tranzactionarea instrumentelor financiare derivate la Bursa Sibex, BRK Financial Group s-a situat de asemenea în permanentă pe primele locuri.

BRK Financial Group are în prezent agentii in Bucuresti, Brasov, Timisoara, Iasi si Suceava, care răspund necesitătilor clientilor societătii, facilitând relatia de afaceri cu acestia.