Dividende Banca Transilvania in 2016, din profitul anului 2015 - 0,39 lei brut pe actiune

Consiliul de Administratie al Băncii Transilvania a decis să propună Adunării Generale a Actionarilor distribuirea profitului anului 2015 prin acordarea unui dividend exceptional în numerar, precum si prin acordarea de actiuni gratuite. Este pentru a doua oară în ultimii 20 de ani din istoria BT când banca acordă dividende în numerar. Hotărârea are la bază atât rezultatele pozitive ale Băncii Transilvania din 2015, precum si surplusul de capital BT.

Horia Ciorcilă, Presedintele Consiliului de Administratie al Băncii Transilvania, declară: „În ultimii 20 de ani, banca noastră a sustinut în mod continuu sute de mii de firme pentru atingerea obiectivelor de business. Banca Transilvania a acordat o singură dată dividende în numerar, în valoare de 50 milioane lei, în anul 2009, urmând o politică de reinvestire a profitului pentru asigurarea cresterii durabile. În acelasi timp, în anii de criză, în perioada 2008 – 2015, banca a fost unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, plătind taxe si impozite directe si indirecte de 2,7 miliarde lei. Pe măsura rezultatelor unice din 2015, datorate consolidării businessului BT, propunem acordarea de dividende pentru toti cei aproape 28.000 de actionari BT, cu multumiri pentru încrederea acordată”.

Ömer Tetik, Directorul General al Băncii Transilvania, afirmă: „Banca Transilvania are un surplus de capital care, în conditiile unei abordări prudente si responsabile, va permite obtinerea unor randamente bune. Dincolo de acordarea acestui dividend exceptional, BT va continua să investească în finantarea cresterii prin reinvestirea profitului. Banca are planuri mari si intră într-o nouă etapă de dezvoltare, consolidându-se ca platformă pentru finantarea economiei - începând cu persoanele fizice, până la companiile mari”.

Informatii-cheie privind propunerea BT de repartizare a profitului:

Profit net de repartizat: 2.417.668.444 lei

Acordare de dividende: 1.200.000.000 lei

Majorarea capitalului social cu suma de 620.000.000 lei prin emisiunea de actiuni gratuite

Dividendul brut/actiune va fi de 0,39 lei.

Adunarea Generală a Actionarilor care va avea pe ordinea de zi aprobarea acestei propuneri este convocată pentru data de 27 aprilie a.c., respectiv 28 aprilie a.c. - a doua convocare.