QUALITANCE incheie 2015 cu venituri de 4,4 milioane de euro

Potrivit rezultatelor financiare ale companiei românesti de software si tehnologie, cifra de afaceri a acesteia a crescut cu 40% anul trecut, până la 4,2 milioane de euro, iar veniturile generale au ajuns la 4,4 milioane de euro.

Profitul înregistrat de QUALITANCE în 2015 ajunge la 12.50% din cifra de afaceri, iar 50% din el va fi reinvestit în extinderea sediului din Opera Center si în dezvoltarea zonei de proiecte de inovatie. Cifra de afaceri a companiei a ajuns la 4,2 milioane de euro, din care peste 35% a provenit din piata nord-americană, QUALITANCE fiind inclusă în topurile companiilor private cu cea mai rapidă crestere - Deloitte Technology Fast 50 Central Europe si Inc. 5000 Europe, pe locul patru între companiile românesti de software.

"În 2015, QUALITANCE a intrat în elita firmelor de tehnologie prin consolidarea capabilitătilor de inovatie cu expertiza în cele mai noi domenii tehnologice - de la machine learning si inteligenta artificială pâna la realitatea virtuală. Cresterea cifrei de afaceri a QUALITANCE de anul trecut a fost cu putin sub asteptările noastre din octombrie 2015. Anvergura ei, includerea firmei în topuri dedicate companiilor private cu cea mai rapidă crestere si dublarea veniturilor generate de activitatea noastră din SUA ne determină să ne fixăm obiective ambitioase pentru anul 2016, obiective care includ o crestere a cifrei de afaceri cu 65% si a profitabilitătii cu 30%", a declarat Radu Constantinescu, Managing Partner si CFO QUALITANCE.

Anul trecut, volumul total de business al companiei a înregistrat o crestere de 40%, iar veniturile generate de QUALITANCE în SUA s-au dublat fată de 2014. În 2015, cea mai profitabilă linie de business a companiei a fost cea de dezvoltare de produse.

Portofoliul QUALITANCE s-a îmbogătit în 2015 cu un număr semnificativ de proiecte de la clientii existenti, pe baza recomandărilor primite în urma proiectelor deja livrate, dintre care peste o treime din SUA. Compania a accesat noi teritorii tehnologice si a deschis o nouă linie de business pe inovatie.

"În 2016, QUALITANCE vizează ceva semnificativ diferit. Suntem o companie care îsi propune să schimbe modul în care oamenii si companiile lucrează si care are drept misiune un impact pozitiv în vietile lor prin tehnologie, iar acesta este primul si cel mai important obiectiv pe care ni l-am setat. Intentionăm să crestem în acelasi ritm sustinut si, în era informatiei, ne propunem să realizăm această crestere nu doar prin volum brut, ci prin impact si multiplicatori", a declarat Ioan Iacob, Managing Partner si CEO QUALITANCE.

Fondată în 2007, QUALITANCE lucrează cu companii Fortune 500 si cu startup-uri pentru a construi sisteme software scalabile si proiecte strategice de inovatie prin tehnologie.