Business Internet Security, un nou serviciu Orange ce ofera solutii personalizate de securitate pentru companii

Business Internet Security este un serviciu prin care companiile din România îsi pot securiza conexiunile la Internet si îsi pot proteja datele de atacuri si intruziuni externe. Serviciul oferă administratorilor de retea control asupra utilizării conexiunii Internet si permite limitarea sau blocarea accesului utilizatorilor către anumite tipuri de continut, site-uri sau aplicatii. Arhitectura, construită de Orange în parteneriat cu Ampec si bazată pe noua generatie de firewall Fortinet, detectează în timp real si previne încercările de intruziune, scanează si blochează virusii, detectează si blochează mailurile spam, protejând instantaneu atât calculatoarele si serverele din retea, cât si dispozitivele mobile ce utilizează Internetul.

Serviciul Business Internet Security nu necesită instalarea unor echipamente dedicate la sediul companiei. Traficul este monitorizat si scanat în profunzime pentru a identifica semnături malitioase direct în cloud-ul Orange si ajunge în reteaua clientului deja filtrat. În acest fel, companiile beneficiază de o putere de procesare superioară a datelor, altfel costisitoare, precum si de cresterea securitătii si a productivitătii, la un cost semnificativ redus fată de solutiile clasice.

Serviciul oferă o interfată usor de utilizat, unde administratorii de retea pot vizualiza în timp real activitatea mecanismelor de securitate si pot ajusta setările. Platforma include un set complex de rapoarte de activitate care pot ajuta specialistii companiei să optimizeze politicile de securitate a datelor. În cazul în care compania nu are proprii experti în securitate, aceasta poate alege optiunea prin care consultanta si administrarea serviciului sunt asigurate în întregime de specialistii Centrului de Securitate Cibernetică Orange. Structura locală a fost lansată la începutul lunii martie 2016 si are rolul de monitorizare permanentă a riscurilor si amenintărilor din mediul virtual la nivel international si local si de dezvoltare si implementare proactivă de noi măsuri de protectie adaptate la specificul afacerilor din România.
 
Business Internet Security se adresează în special companiilor cu 50-250 de angajati care utilizează serviciul de date Orange. Serviciul este disponibil în trei pachete - Professional, Standard si Basic - ce pot fi personalizate cu optiuni adaptate la dimensiunea companiei, nivelul de protectie dorit sau modul în care sunt utilizate conexiunile la Internet. Acestea includ echipamente instalate la sediile clientului, integrarea cu sistemele IT ale acestuia, precum si servicii de audit de securitate în profunzime sau audit de politici de securitate.
 
Studiile de piată efectuate de Orange în România arată că 78% din reprezentantii societătilor intervievate se simt protejati de atacurile cibernetice, desi un procent mic fac demersuri pentru securitatea informatiilor de care dispun. De exemplu, 50% din companii nu pot controla traficul Internet, iar 83% nu au autentificare duală pentru VPN. Un procent foarte mic de companii aleg externalizarea securitătii si cele mai multe încearcă să facă fată cu ajutorul competentelor interne. Cu toate acestea, în cazul unui atac, un procent semnificativ din respondenti au spus că vor căuta ajutor din partea specialistilor din industrie. Cei mai multi clienti sunt în căutarea de solutii alternative la componentele de securitate actuale si nu sunt complet multumiti de eficienta solutiilor pe care le folosesc.

„Platforma a fost construită de la zero în România, pentru că am dorit să fie perfect adaptată realitătilor locale. Astfel putem oferi rezolvări imediate la o mare parte din riscurile la care se expun societătile, indiferent de nivelul de expertiză în securitate pe care acestea îl au. În mediul virtual amenintările sunt complexe, de aceea am dezvoltat solutia noastră de securitate alături de lideri tehnologici în domeniu si am încheiat parteneriate locale cu numerosi consultanti externi care pot oferi suport în cazul unor cerinte speciale. Business Internet Security a fost testat de specialisti independenti în cadrul DefCamp 2015, cea mai mare conferintă de hacking si securitate informatională din Europa Centrală si de Est.”, spune Mihnea Dumitru, Convergent Marketing Manager Business To Business Orange România.