Mamaia si Costinesti - amenzi pentru poluarea fonica

Discotecile, terasele si cluburile din Mamaia si Costinesti fac din aceste statiuni zonele cu cel mai mare grad de poluare fonica, motiv pentru care unitatile au primit amenzi in valoare totala de 180.000 lei de la Inspectoratul de Politie Judetean Constanta, se arata intr-un comunicat al Departamentului de Control al Guvernului, coordonatorul programului "Parteneriat pentru Litoral 2007", informeaza Rompres, citata de ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

Controlul, desfasurat in perioada 1-14 august, a urmarit combaterea surselor de poluare, in special fonica. Astfel, au fost aplicate sanctiuni contraventionale concretizate in amenzi si avertismente la discotecile, terasele si cluburile din Statiunea Mamaia, precum terasa Clona, care a fost amendata cu suma de 50.000 lei. Deoarece nu au fost respectate masurile de combatere a factorilor de poluare fonica, au fost controlate terasele si cluburile din Costinesti, aplicându-se amenzi in valoare de 30.000 lei pentru fiecare unitate (Club Max, Terasa Radio Vacanta, Terasa Florentina, Terasa La Francezu').

In ceea ce priveste controlul activitatilor desfasurate pe plaje, inspectorii Garzii Nationale de Mediu au avut in vedere, cu prioritate, inlaturarea efectelor inundatiilor prin igienizarea plajelor, mobilizarea utilajelor specifice, precum si umplerea si nivelarea ravenelor cu circa 1.000 tone de nisip.

In prezent, plajele afectate de inundatii sunt reparate, cu exceptia unor ravene de dimensiuni mici in Saturn- zona Hotel Hora si Olimp-zona Paparazzi. Directia Apelor Dobrogea Litoral a solicitat agentilor economici care au contracte de preluare a deseurilor sa mareasca frecventa de preluare a acestora pe timpul sezonului estival. DADL a solicitat primariei Municipiului Constanta sa identifice proprietarii constructiilor parasite din spatiul plajelor (fost solar, tobogan) si sa ia masuri de salubrizare a acestora.

In ceea ce priveste paza, ordinea si securitatea publica pe plaje, efectivele de Politie si Jandarmerie au desfasurat actiuni de patrulare si supraveghere, prevenind astfel infractiunile de furt. In acesta perioada efectivele de ordine si siguranta publica nu au inregistrat evenimente majore, acte de violenta sau fapte grave de tulburare a ordinii si linistii publice, se mentioneaza in comunicat.

Departamentul de Control a initiat programul "Parteneriat pentru Litoral 2007", concretizat prin semnarea, in data de 18 iunie, a unui Protocol privind coordonarea activitatilor de control si cooperarea inter-institutionala, de catre 13 autoritati publice cu atributii de control.

 

Articol bazat pe un material furnizat de agentia de presa Rompres.
SMART financial - www.SMARTfinancial.ro
©