Eureko si KD Pensii - fuziune pe segmentul pensiilor private
Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private, membra a grupului financiar european Eureko, si KD Pensii, membra a grupului sloven KD, au anuntat faptul ca au ajuns la o întelegere în privinta fuziunii celor doua fonduri de pensii pe care le administreaza pe piata româneasca.

Fondul de pensii administrat de Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private (fosta Interamerican Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private) va fuziona cu cel administrat de KD Fond de Pensii, în conformitate cu cerintele Normei 14/2008 a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Eureko va fi administratorul celor doua fonduri administrate, iar fuziunea acestora va fi supusa aprobarii Comisiei.

În cazul în care Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private va aproba aceasta fuziune, KD va deveni al doilea fond ce va fuziona cu Eureko, dupa Bancpost. În cursul saptamânii trecute, CSSPP a oferit aprobarea preliminara privind fuziunea dintre Eureko si Bancpost. KD Fond de Pensii are 6.823 de participanti, iar valoarea activelor nete se ridica la 1.4 millioane Ron.

Eureko Fond de Pensii are în momentul de fata 250.969 de participanti activi, iar valoarea activelor nete este de 51 milioane Ron. Eureko este în momentul de fata compania aflata pe locul 6 pe piata pensiilor private, atât din perspectiva numarului de participanti platitori, cât ti din cea a activelor nete.

Fuziunea sa cu Bancpost si KD va aduce compania pe locul 5 din punctul de vedere al numarului de participanti activi si îi va consolida pozitia din perspectiva activelor nete.

Eureko si KD considera ca o viitoare consolidare a fondurilor de pensii pilon doi din România va aduce beneficii participantilor ambelor fonduri.

Participantii KD fond de Pensii vor beneficia de deducerea comisionului de administrare a activelor acordat de Eureko pâna la 31 Decembrie 2009. În acelasi timp, participantii vor avea acces la aceleasi servicii oferite participantilor Eureko fond de pensii: un Portal Web si un Portal de Voce cu ajutorul carora acestia îsi pot verifica în orice moment valoarea contului prin intermediul internetului sau al telefonului.

Toti participantii fondului fuzionat vor beneficia de un portofoliu de proprietati extins, de avantaje în administrarea fondurilor si de o sinergie a costurilor, estimata a avea rezultate considerabile.

Eureko si KD considera ca aceasta fuziune este în interesul pietei în general: fuziunea va contribui la crearea unei piete cu un numar mai mic de jucatori, dar mai puternici, care pot concura într-un mod mai eficient.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©