Consiliul Concurentei nu va interveni in fuziunea Eureko - Bancpost
Consiliul Concurentei a luat decizia de neinterventie în cadrul procesului de concentrare economica dintre Eureko Fond de Pensii Administrat Privat si Bancpost Fond de Pensii Administrat Privat.

Conform deciziei trimise de Consiliul Concurentei catre Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A (denumita mai jos Eureko Pensii), fuziunea dintre cele doua fonduri de pensii nu îndeplineste conditiile cumulative prevazute de lege în acest sens, motiv pentru care procesul nu necesita aprobarea Consiliului.

Potrivit dispozitiilor Legii Concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Aceste dispozitii sunt îndeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati într-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul în lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati în operatiune care sa realizeze pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifra de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4.000.000 euro.

Mai exact, Consiliul Concurentei considera ca în cazul celor doua fonduri mai sus mentionate nu este îndeplinita cea de-a doua conditie si anume ca fiecare companie implicata sa aiba o cifra mai mare decât echivalentul în lei a 4.000.000 de euro.

Eureko Pensii este prezenta pe piata de pensiilor private românesti din 2007, iar alaturi de Eureko Asigurari face parte din grupul pan-european Eureko, ce îsi desfasoara activitatea în 13 tari europene.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©