Bar Master Competition 2009
Cea de a patra ediţie a ligii naţionale de bartending profesionist - Bar Master Competition - debutează anul acesta pe 29 iulie, la Mamaia.

Prima etapă a Bar Master Competition 2009, competiţie organizată de Food & Bar Magazine, va avea loc miercuri, 29 iulie, la terasa Cafe Del Mar din Mamaia, începând cu ora 19.00. Barmanii vor avea de trecut două probe: Speed Opening şi Working & Exhibition Flair.

În prima probă din această etapă, concurenţii trebuie să desfacă în cel mai scurt timp cinci sticle de bere. Juriul va lua în considerare numai timpii realizaţi de concurenţi după ce toate sticlele au fost desfăcute şi sunt în poziţie verticală, fără a fi atinse cu mâna. Timpul va fi măsurat cu sistemul Flairco Tournament Display, cret special pentru această probă. Fiecare barman va avea la dispoziţie două încercări.

Pentru cea de a doua probă, barmanii trebuie să pregătească două băuturi în cinci minute. Prima băutură, Cuba Libre, trebuie preparată folosind doar tehnici de Working Flair. A doua băutură, MB Daiquiri, trebuie preparată prin tehnici de Exhibition Flair. Se vor puncta tehnicitatea, varietatea, originalitatea, prezenţa scenică şi impresia generală. Barmanii vor pierde puncte dacă vor avea stropiri, turnări incorecte, proceduri improprii, spargeri, ingrediente lipsă sau chiar mişcări cu sticle goale.

Jurizarea Bar Master Competition este asigurată de trei barmani cu o solidă experienţă în acest tip de competiţii: Marius Gogoaşă, Costin Bucur şi Costin Gogoaşă. Componenţa juriului este aceeaşi ca şi anul trecut, cei trei formând o echipă bine sudată, respectată de concurenţi.

Partenerii Bar Master Competition 2009 sunt Havana Club, Marie Brizard, Carlsberg, Granini şi Rocchetta. Concursul este supervizat şi jurizat de Exquisite Bar Solutions, iar partener media al evenimentului este publicaţia săptămânală Şapte Seri.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©