transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 13-08-2013

Allianz-Tiriac Asigurari - profit operational in crestere cu 22,5% in primul semestru din 2013

Allianz-Tiriac Asigurari - profit operational in crestere cu 22,5% in primul semestru din 2013
 Alte stiri la aceasta categorie

In primul semestru (S1) al anului 2013, Allianz-Tiriac Asigurari si-a imbunatatit semnificativ profitabilitatea, in conditiile inregistrarii unui nivel stabil al volumului de afaceri.
 
Profitul operational aferent activitatilor companiei derulate in perioada ianuarie-iunie 2013 s-a majorat cu 22,5%, pana la 8,8 milioane de lei. Profitul net semestrial a urcat, in 2013, pana la valoarea de 7,2 mil. de lei, de la nivelul de 5,4 mil. lei consemnat dupa primele 6 luni din 2012.

In S1 2013, Allianz-Tiriac Asigurari  a obtinut venituri din prime de asigurari generale si de viata in valoare de 464,6 milioane de lei, in crestere cu un procent comparativ cu subscrierile de 460,2 milioane de lei realizate in aceeasi perioada din anul anterior.
 
„Suntem multumiti cu ceea ce am realizat in aceasta prima jumatate de an, mai ales in privinta evolutiei profitabilitatii”, a declarat Remi Vrignaud, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari. „Am reusit sa mentinem sub control rata daunei pe segmentul asigurarilor generale, la un nivel mult imbunatatit fata de anul trecut, fara sa generam efecte adverse, negative, la nivelul veniturilor realizate. Acest lucru arata ca avem un portofoliu stabil, o baza importanta de clienti loiali care apreciaza siguranta, calitatea produselor si a serviciilor oferite de Allianz-Tiriac.Profit operational superior pe segmentul asigurarilor generale

In primele sase luni din 2013, valoarea primelor brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost de 409,4 milioane de lei, cu 2,3 milioane de lei mai mult fata de subscrierile de 407,1 mil. lei realizate in acelasi interval din 2012. Profitul operational generat de activitatile de asigurari generale s-a imbunatatit cu peste 30 de procente, pana la un nivel de 5,8 milioane de lei, in S1 2013 (4,4 mil. lei in S1 2012). Evolutia pozitiva a profitabilitatii pe acest segment a fost sustinuta, in principal, de mentinerea ratei daunei pentru portofoliul auto la un nivel de 75-76%.

Vanzarile de polite auto (Casco si RCA) au evidentiat o crestere a subscrierilor pana la valoarea de 290,6 milioane de lei in S1 2013, cu doua procente mai mult fata de nivelul de 284,6 milioane de lei inregistrat in primele 6 luni ale anului anterior.

La nivelul portofoliului de asigurari de bunuri, cladiri si proprietati, veniturile semestriale s-au situat la 86,8 milioane de lei, nivel cu circa 4 milioane de lei mai mic decat cel consemnat in perioada ianuarie-iunie 2012. Aceasta evolutie a fost determinata de reducerea subscrierilor pe segmentul asigurarilor de locuinte.   

„Intrarea in vigoare a noilor reglementari ce impun tuturor proprietarilor incheierea unei polite obligatorii PAD va genera o reducere a primei medii subscrisa de Allianz-Tiriac cu aproximativ 20%. Speram insa sa reusim sa compensam acest efect advers asupra veniturilor prin cresterea numarului de clienti care vor alege Allianz-Tiriac pentru protectia locuintei”, spune Remi Vrignaud.

Reamintim ca, incepand cu data de 27 iulie a.c., toti proprietarii de locuinte au obligatia de a incheia PAD – polita de asigurare obligatorie emisa de PAID, ce ofera acoperire impotriva riscurilor catastrofice in limita sumei asigurate de 20.000 sau 10.000 euro, in functie de structura constructiva a locuintei asigurate. Societatile de asigurare autorizate sa preia riscuri de catastrofe naturale pot incheia – pentru aceste categorii de riscuri - asigurari facultative ale locuintelor numai pentru partea din suma asigurata ce excede suma asigurata obligatoriu prin PAD (10.000 / 20.000 euro).

Vanzari de asigurari de viata in crestere cu 4 procente

In primul semestru al anului curent, vanzarile de polite de asigurari de viata au urcat pana la 55,2 milioane de lei, fata de 53,1 milioane de lei in aceeasi perioada din 2012. Structura portofoliului de asigurari de viata ramane echilibrata, politele traditionale generand prime brute subscrise de 27 milioane de lei, in timp ce vanzarile de polite de asigurari de viata cu componenta investitionala s-au situat la valoarea de 28,2 milioane de lei.

Profitul operational aferent activitatilor de asigurari de viata derulate in primul semestru din 2013 s-a situat la 3 milioane de lei, evidentiind o crestere de aproape 10 procente fata de nivelul de 2,8 milioane lei inregistrat in perioada ianuarie-iunie 2012.
 
„In legatura cu perspectivele pe termen scurt si mediu, vedem doua provocari principale le nivelul pietei asigurarilor: pe de o parte, efectele modificarii legislatiei privind asigurarea locuintelor va forta companiile sa caute solutii pentru compensarea pierderii de venituri din vanzarea de polite facultative de locuinte. Este foarte important ca politicile de atragere de  noi clienti sa nu ignore aspectele tehnice de subscriere, mai ales in contextul in care ne referim la acoperirea riscurilor catastrofice.

In al doilea rand, daca ne referim la principalul „furnizor” de afaceri de asigurari, la piata auto, constatam ca aceasta nu da niciun semn de revenire. In conditiile in care vanzarile de masini noi raman la cote minime, parcul auto a imbatranit simtitor in ultimii ani. Inca din 2012, mai mult de jumatate dintre autovehiculele inregistrate in Romania aveau o vechime de peste 10 ani, acestea neputand fi asigurate Casco.

In ciuda acestor provocari care se refera la segmente ce genereaza circa doua treimi din subscrierile anuale ale asiguratorilor, in ceea ce priveste perspectivele Allianz-Tiriac, noi ne mentinem proiectiile privind inregistrarea, la sfarsitul anului, a unui profit superior, in conditiile inregistrarii unui volum de subscrieri stabil”, a comentat Remi Vrignaud, CEO al Allianz-Tiriac.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar