transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 03-09-2011

Evolutie foarte buna pentru brokerii de asigurare in semestrul I, 2011

Evolutie foarte buna pentru brokerii de asigurare in semestrul I, 2011
 Alte stiri la aceasta categorie
În primele 6 luni ale anului curent, aproximativ 38% din primele brute subscrise de societătile de asigurare au fost intermediate de brokerii de asigurare. Acest grad de intermediere este cu 2,2 puncte procentuale mai mare decât era în perioada similară a anului trecut.

Astfel, potrivit datelor provizorii raportate Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor de către brokerii de asigurare, valoarea primelor intermediate în primele 6 luni din 2011 a fost de 1,526 miliarde lei, din care: 0,701 miliarde lei în trimestrul I si 0,825 miliarde lei în trimestrul II din 2011.

Dacă în primul trimestru, primele intermediate au scăzut cu 9,22% comparativ cu aceeasi perioadă a anului trecut, situatia s-a schimbat în cel de-al doilea trimestru, acestea crescând cu 5,55%, fată de trimestrul II din 2010.

Evolutia pozitivă din trimestrul II a făcut ca, la nivelul primelor 6 luni din acest an, primele intermediate de brokerii de asigurare să consemneze o scădere cu numai 1,68%. Această scădere este considerabil mai mică decât cea înregistrată de primele brute subscrise de societătile de asigurare în aceeasi perioadă, respectiv de 7,43%, fapt care arată că aportul brokerilor de asigurare ca si canal de distributie a produselor de asigurare este în continuă crestere.

”Consider că reintrarea pe crestere a primelor intermediate de brokeri în cel de-al doilea trimestru este un semnal pozitiv că piata începe să îsi revină. Îmi exprim convingerea că implementarea în scurt timp a normelor emise de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor privind cresterea calitătii pregătirii profesionale va avea ca efect o crestere si mai accelerată a rolului intermediarilor în asigurări", a declarat Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

În ceea ce priveste veniturile realizate din activitatea de brokeraj în primele 6 luni din 2011, acestea au fost în valoare de 0,299 miliarde lei, cu 15,60% mai mari decât în semestrul I din 2010.
Veniturile realizate din negocierea contractelor de asigurare, care reprezintă circa 97% din veniturile totale, au crescut cu 17,39%.

Evolutia bună a pietei de brokeraj în asigurări din cursul celui de-al doilea trimestru s-a reflectat si asupra veniturilor, care au crescut cu 22,71% fată de trimestrul II din 2010 (respectiv cu 24,87% în cazul veniturilor realizate din negocierea contractelor de asigurare).

CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este singura autoritate împuternicită prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudentială si control a activitătii de asigurare în România, precum si cu atributii de emitere a normelor de aplicare a legii.

Potrivit legii, scopul întregii activităti a CSA este apărarea drepturilor asiguratilor si promovarea stabilitătii activitătii de asigurare în România.

CSA este membru cu drepturi depline al EIOPA - Autoritatea Europeană de Asigurări si Pensii Ocupationale (care a substituit CEIOPS de la 1 ianuarie 2011), EIOPC – Comitetul European pentru Asigurări si Pensii Ocupationale si IAIS - Asociatia Internatională a Supraveghetorilor în Asigurări, reprezentând astfel România din perspectiva aportului tehnic de specialitate la elaborarea si amendarea reglementărilor europene specifice domeniului asigurărilor..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Unaisi
Nu-ti tbieure talent, iti tbieure o gura mare astea imi plac, pentru ca la mine e cu totul invers. Nu cred ca voi reusi vreodata sa am o gura mare. Nu-mi sta in fire Am avut mult de pierdut din asta, dar nu ma plang, e mai bine asa
Indian
Way to go on this essay, hleepd a ton.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar