transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 09-09-2008

Fondurile de pensii private au rezistat mai bine crizei financiare, conform www.pensiileprivate.ro

Fondurile de pensii private au rezistat mai bine crizei financiare, conform www.pensiileprivate.ro
 Alte stiri la aceasta categorie
Fondurile de pensii private (obligatorii si facultative) de pe piata romaneasca au rezistat mai bine crizei financiare decat fondurile mutuale (de investitii), arata o analiza realizata de portalul specializat www.pensiileprivate.ro.

In ultimul an, pietele financiare din toata lumea, inclusiv din Romania, au fost puternic afectate de criza, care s-a manifestat mai ales prin deprecierea actiunilor de pe piata de capital. Cum fondurile de pensii investesc in actiuni pentru a fructifica economiile clientilor lor, si ele au fost afectate de criza financiara si de caderile bursiere. Analiza realizata de portalul www.pensiileprivate.ro arata insa ca fondurile de pensii au investit prudent si au fost afectate intr-o mai mica masura de pierderile de pe Bursa.

De la colectarea primelor contributii, pe data de 20 mai 2008, jumatate din fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) din Romania au reusit sa inregistreze castiguri (randamente pozitive), cealalta jumatate fiind inca pe minus la finele lunii august. In aceeasi perioada, trei dintre fondurile de pensii private facultative (pilonul III) au inregistrat rezultate pozitive, in timp ce restul de cinci au avut pierderi. Per total, 10 din cele 22 de fonduri de pensii (adica 45% din total) au avut randamente pozitive.

Pe de alta parte insa, fondurile mutuale, care sunt orientate in principal spre obtinerea de randamente cat mai bune pentru investitori, au suferit pierderi mai mari de pe urma caderii Bursei.
Dintre cele 52 de fonduri mutuale disponibile direct pe piata locala, doar 16 (adica 30% din total) au inregistrat castiguri in perioada 20 mai - 31 august. Pentru calculul randamentelor fondurilor mutuale, a fost folosit portalul de comparatii de produse financiare www.conso.ro.

De asemenea, rezultatele obtinute de fondurile de pensii private in aceasta perioada de patru luni si zece zile au oscilat intre -5,9% si +7%, in timp ce rezultatele fondurilor de investitii s-au situat in aceeasi perioada intre -30,9% si +3,8%.

Analiza arata ca fondurile de pensii private au reusit sa absoarba mai bine socurile crizei financiare, investind mai prudent si conservand valoarea economiilor participantilor la aceste fonduri.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Asif
Please teach the rest of these internet holoignas how to write and research!
Jailen
You're the one with the brinas here. I'm watching for your posts.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar