transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 23-02-2009

Pilonul II a platit prima pensie privata din Romania

Pilonul II a platit prima pensie privata din Romania
 Alte stiri la aceasta categorie
Pilonul II de pensii private obligatorii din Romania a facut pe 20 februarie 2009, prima plata catre primul sau beneficiar - un proaspat pensionar din sistemul public de pensii, care si-a cerut si si-a incasat drepturile si de la fondul de pensii private obligatorii la care a contribuit doar cateva luni. Situatia nefiind acoperita de legislatia existenta, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a emis o decizie privind modalitatea de plata - prin suma unica, la fel ca in situatiile de invaliditate si deces. Decizia respectiva poate fi gasita pe site-ul CSSPP.

Primul beneficiar al sistemului de pensii private din Romania s-a pensionat la o varsta relativ redusa. El a muncit in conditii dificile si s-a pensionat din sistemul public cu stagiu complet de cotizare. La Pilonul II, el a contribuit doar cateva luni, primind pe 20 februarie, plata in suma integrala a drepturilor sale din Pilonul II de pensii private.

Plata a fost facuta de un fond gestionat de un administrator membru al APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania). Suma platita nu este spectaculoasa, ea fiind proportionala cu contributiile facute in doar cateva luni. Situatia insa este simbolica, pentru ca face lumina in jurul celui mai nociv mit legat de Pilonul II si de fondurile de pensii private in general: "fondurile de pensii sunt niste cutii negre in care doar pui bani timp de 20-30 de ani si nu ai nicio certitudine sau garantie ca ii primesti inapoi".
Faptul ca fondurile de pensii private din Romania au inceput deja sa faca plati desfiinteaza acest mit.

In urmatorii 10 ani, fondurile de pensii private obligatorii din Romania vor avea de onorat intre 80.000 si 100.000 de cazuri de plata - solvabilitatea fondurilor de pensii va putea fi certificata de catre fiecare dintre acesti 100.000 de viitori beneficiari ai Pilonului II. Cu alte cuvinte, plata pensiilor private incepe chiar astazi, si nu peste 20-30 de ani. Fondurile de pensii private din Romania functioneaza transparent si vor onora fiecare caz de plata, acest fapt putand fi "testat" de circa 100.000 de ori in urmatorii 10 ani,

De altfel, situatia din Romania nu face exceptie de la practica regionala. Ungaria este prima tara din Europa Centrala si de Est care a adoptat atat Pilonul II de pensii private obligatorii (in 1998), cat si Pilonul III de pensii private facultative (in 1999). In Ungaria, fondurile de Pilon II au facut, in primii 10 ani de functionare, plati de peste 23 de milioane de euro pentru aproximativ 60.000 de beneficiari. De asemenea, fondurile maghiare de Pilon III au facut, in aproape 15 ani de functionare, plati de circa 946 de milioane de euro pentru un numar de 360.000 de participanti.

In Polonia, a doua tara din regiune care a introdus Pilonul II (dupa Ungaria), in 1999, primii aproape zece ani de functionare ai sistemului au insemnat plati de aproximativ 290 de milioane de euro pentru cateva sute de mii de beneficiari.

In acelasi fel, fondurile de pensii private din Romania vor face plati inca de acum pentru clientii lor, pentru cazuri diferite (cotizare completa, pensionare anticipata, pensionare pe caz de boala, invaliditate, deces). Mitul ca "fondurile de pensii doar acumuleaza bani, dar nu fac plati" va fi daramat de aproximativ 100.000 de ori doar in urmatorii 10 ani.

APAPR reprezintă asociaţia administratorilor fondurilor de pensii private şi a băncilor depozitare din România. APAPR este o organizaţie profesională, neguvernamentală, apolitică, independentă, non-profit, creată în scopul protejării intereselor, promovării, afirmării, dezvoltării colaborării şi cooperării în domeniul fondurilor de pensii private de pe piaţă românească.

APAPR are în prezent 21 de membri, reprezinta interesele a peste 99,2% dintre cei 4,6 milioane de participanti la Pilonul II şi este afiliată la cele mai puternice şi influente organizaţii mondiale de profil: EFRP (Federaţia europeană a fondurilor de pensii private) şi FIAP (Federaţia internaţională a fondurilor de pensii private multipilon).

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar