transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 24-09-2011

Rezervele tehnice constituite de PAID depasesc 30 milioane lei

Rezervele tehnice constituite de PAID depasesc 30 milioane lei
 Alte stiri la aceasta categorie
Rezervele de dauna avizate si neavizate constituite de Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezatrelor Naturale – PAID se ridica, in prezent, la o valoare de aproape 400.000 de lei, fond necesar pentru acoperirea pagubelor produse la locuintele asigurate prin polita obligatorie.

„PAID trebuie sa constituie, potrivit legii, toate tipurile de rezerve tehnice - de prima, de daune avizate si neavizate, de catastrofa -, a caror valoare totala este, in prezent, de peste 30 milioane de lei. Coeficientul de lichiditate al Pool-ului este 124, gradul de solvabilitate este 1,65 – ambii indicatori situandu-se peste limita minima impusa de normele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. PAID functioneaza in parametrii impusi de legea care instituie obligativitatea asigurarii pentru locuinte si poate plati in orice moment daunele provocate de oricare dintre cele trei riscuri de catastrofa naturala, pentru politele din portofoliul propriu”, a declarat directorul general al PAID, Marius Bulugea.

Pool-ul are incheiat un contract de reasigurare pentru anul de subscriere 2011/2012, care a intrat in vigoare la data de 15 iulie 2011, dupa expirarea contractului aferent anului de subscriere 2010/2011. Acest program de reasigurare este de tip “excedent de dauna” si are o capacitate de 300 milioane de euro, care a fost stabilita cu ajutorul modelelor de catastrofa folosite pe piata internationala de reasigurare. Nivelul de acoperire prin reasigurare este mai mare fata de capacitatea contractului anterior si este suficient pentru a acoperi portofoliul de polite de asigurari emise de PAID.

Pool-ul a avizat, de la inceputul activitatii de subscriere (15 iulie 2010) si pana la aceasta data, 73 de dosare de dauna, din care au fost platite despagubiri pentru 31 dintre acestea, celelalte fiind in curs de rezolvare.
Valoarea totala a despagubirilor platite se ridica la peste 260.000 de lei. Din cele 73 de dosare de dauna avizate, 39 au fost deschise in urma producerii riscului de inundatii, iar 34 de dosare - pentru locuintele asigurate prin polita obligatorie ce au fost afectate de alunecarile de teren. Dauna medie platita de PAID are o valoare de 8.387 lei. In data de 1 august 2011, Pool-ul a platit prima dauna totala, in valoare de 20.000 de euro. Despagubirea a fost platita ca urmare a distrugerii totale a unei locuinte, in urma unei inundatii produse in localitatea Avrig, judetul Sibiu, in luna iunie 2011.

PAID administreaza, in prezent, peste 800.000 de polite obligatorii. Aproape 497.000 de contracte au fost incheiate pentru locuinte de tip A, iar 310.000 de polite au fost cumparate pentru locuinte de tip B. Acest portofoliu cuprinde politele aflate in vigoare, in data de 21 septembrie 2011.

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale – PAID - este o componenta esentiala a programului roman de asigurare a catastrofelor, gestionat de Ministerul Administratiei si Internelor. Conform prevederilor legii, PAID administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, care acopera trei riscuri de baza specifice Romaniei - cutremur, inundatii si alunecari de teren.

Pool-ul s-a constituit ca societate comerciala, in luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 13 societati de asigurare (ABC Asigurari, Astra Asigurari, Ardaf, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins Romania, Generali, Grawe Romania, Groupama Romania, Platinum Asigurari si Uniqa Asigurari). Activitatea efectiva a PAID a inceput in luna februarie 2010, iar prima zi de emitere a asigurarilor obligatorii pentru locuinte a fost 15 iulie 2010.

Acoperirea PAID este una de tip prim risc si functioneaza pe principiul solidaritatii, adica se aplica acelasi nivel de prima de asigurare pentru orice locuinta, independent de gradul de vulnerabilitate specific acesteia. Primele de asigurare pentru PAD sunt de 20 de euro, pentru o suma asigurata de 20.000 de euro, si de 10 euro, pentru o suma asigurata de 10.000 euro..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
link building
hPFET8 Thanks-a-mundo for the post.Thanks Again. Keep writing.
Janeth
I find it cftmoroing that most of the people who commented with opposite thoughts and opinions, did so in such a judgemental and well thought out fashion.[WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us '308209708 which is not a hashcash value.
Stretch
Back in school, I'm doing so much laernnig.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar