transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 28-05-2008

Seminar cu privire la Fondurile de Investitii de Capital de Risc - un eveniment SEEPEA si CSSPP

Seminar cu privire la Fondurile de Investitii de Capital de Risc - un eveniment SEEPEA si CSSPP
 Alte stiri la aceasta categorie

Pe 27 mai 2008, Asociatia de Investitii Private si Capital de Risc din Sud-Estul Europei (SEEPEA) va intalni reprezentantii fondurilor de pensii private din Romania si CSSPP( Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private) in cadrul unui seminar pentru a discuta beneficiile aduse de investitiile in fondurile de investitii de capital de risc (private equity).

 

Intalnirea, initiata de SEEPEA si sustinuta de CSSPP, se doreste a fi un prim pas in definirea unui cadru care sa conduca la o reglementare cu privire la alocarea de catre fondurile private de pensii din Romania a unui procent din activele lor in fonduri de investitii de tip private equity.

"Aceasta este prima intalnire organizata ce aduce la un loc fondurile de pensii private, fondurile de investitii si autoritatea de reglementare. Nu trebuie sa ne asteptam la o decizie majora ca urmare a acestei intalniri pe care am organizat-o cu scopul de constientiza partile implicate cu privire la beneficiile investitiilor in fondurile private equity. Totusi, speram sa ajungem la o pozitie comuna si la o forma legala functionala pana la sfarsitul anului", a declarat Robert Luke, presedintele SEEPEA.

"Dorim sa prezentam autoritatii de reglementare si fondurilor private de pensii randamentele superioare pe termen lung si cu risc controlat ale investitiilor in fonduri de investitii de capital de risc, comparativ cu alte instrumente de investitii. in conditiile reticentei actuale fata de acest tip de plasamente, este de asteptat ca, pentru inceput, unda verde pentru astfel de investitii sa faca referire la fondurile de fonduri, care ofera o volatilitate mai redusa decat fondurile de investitii de capital de risc locale sau regionale", a adaugat Luke.

Conform Partners Group, pentru perioada ianuarie 1993 - decembrie 2007, analizele au evidentiat faptul ca un portofoliu de investitii care include 5% plasamente in fonduri de investitii de capital de risc, 25% actiuni tranzactionate pe pietele de capital, 60% obligatiuni si 10% cash a obtinut un randament anual de 8,2%, cu o rata de risc de 5,7% pe an. Spre comparatie, pentru aceeasi perioada de investitii, la un portofoliu cu 0% plasamente in private equity, 30% actiuni, 60% obligatiuni si 10% active lichide, randamentul anual a fost de doar 8% cu o rata anuala de risc mai mare, de 6% pe an."In aceasta faza, dorim sa abordam fondurile de pensii private si CSSPP cu o propunere rezonabila, in concordanta cu nivelul de cunoastere si incredere in fondurile de investitii de capital de risc. Astfel, credem ca pentru primii 5 ani, procentul din portofoliu care ar putea fi luat in considerare pentru plasamente in private equity este de 3%. Acest nivel ar putea creste la 5% in urmatorii 5 ani si intr-un final la 7% din totalul portofoliului de investitii ale fondurilor private de pensii", a concluzionat Robert Luke.

Fondurile de Investitii de Capital de Risc (Private Equity) reprezinta un instrument financiar pe termen mediu si lung, care presupune achizitia unei cote din capitalul unei companii. Fondurile realizeaza infuzii de capital companiilor nelistate pe bursa, asigurand o sursa vitala de finantare pentru afacerile cu potential de dezvoltare, care poate fi folosita pentru lansarea de noi produse si tehnologii, achizitii, sau pentru eficientizarea parametrilor financiari.

 

Fondurile de investitii de capital de risc sunt deosebit de active pe piata investitionala din Romania incepand din perioada tarzie a anilor ’90, iar in prezent majoritatea celor mai puternice fonduri globale si regionale au deschis birouri de reprezentare si in Romania.

SEEPEA a fost fondata la sfarsitul anului 2005 de catre trei dintre cele mai importante companii administratoare de fonduri din regiune: GED Capital Development (GED), Romanian American Enterprise Fund (RAEF) si Societe Generale Asset Management (SGAM). SEEPEA isi propune sa protejeze interesele jucatorilor din domeniul investitiilor de capital din Romania, Bulgaria, Moldova, Serbia, Montenegro, Macedonia si Albania.

Obiectivele principale sunt cresterea vizibilitatii fondurilor de investitii de capital de risc ca si instrumente benefice pentru impulsionarea cresterii economice, definirea si promovarea codului bunelor practici intre membri, adoptarea unui Cod Etic al industriei, facilitarea dialogului cu partile interesate in vederea generarii unor noi oportunitati pentru fondurile de investitii de capital, reprezentarea membrilor in relatia cu mass-media in aspecte legate de interesele comune ale industriei. in prezent SEEPEA numara 22 membri, grupati in trei catregorii - fondatori, asociati si onorifici. incepand din octombrie 2007, SEEPEA este membru asociat al EVCA( European Private Equity and Venture Capital Association).

 

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Iis
Alex!Nu sunt de acord cu toate cele enuntate de tine. In pumril rand nu cred ca poti face mari afaceri doar daca il sti pe x sau y. Eu nu ii cunosc pe cei de sus si totusi agentia mea a reusit sa lucreze cu importante bugete de comunicare online sau sa primeasca pentru clientul sau un premiu Disney, oferit in Londra (pentru o campanie de PR online excelenta, respectiv lansarea Tinkerbell in Romania).Daca ai o idee buna si iti faci bine proiectele/taskurile vin si rezultatele. Ca exemplu, chiar daca nu este usor sa strangi bugete mari pentru blogosfera, totusi am reusit, fara sa ne plangem ca in SUA au bugete mai mari (ma refer la SuperBlog). Da, Romania este inca o piata mica, apreciata impreuna cu tari din Africa cand se vorbeste de vanzarile multinationalelor, dar lucrurile or sa se schimbe. Este insa nevoie timp si multa munca :) Recomandarile nu au nicio valoare fara o idee buna si multa munca, dar asta este pararea mea.Mult succes in ceea ce faci!Am sa te citesc in continuare cu interes.
Been
Ho ho, who wuloda thunk it, right?
Virgil
Ce se mai face cu certificatele de investiroei de la SAFI ? Cum pot fi valorificate ?
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar