transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-07-2024 4.5468 lei 4.9692 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 01-03-2016

Carnetul de sofer si piata de locuri de munca - o legatura tot mai puternica

Carnetul de sofer si piata de locuri de munca - o legatura tot mai puternica

"Permis de conducere categoria B constituie avantaj" - iata o sintagma pe care o regasim tot mai des in anunturile de recrutare postate pe website-urile de specialitate, dar si in ziare. Chiar daca este vorba despre joburi foarte variate, posibilitatea de a conduce o masina constituie o abilitate pe care multe companii o considera foarte utila in multe situatii. In unele cazuri poate fi absolut necesar sa ai carnet de sofer categoria B, in alte cazuri insa este doar un "plus" care poate face diferenta in CV.

Companiile au tendinta de a economisi cat mai multi bani, astfel ca se pot evita costurile angajarii de soferi care sa ii transporte de fapt pe angajati, in mod individual, pentru ca acestia sa-si indeplineasca atributiile. Daca angajatul este sofer pentru el insusi, compania are costuri mai reduse si "toata lumea castiga" (angajatul poate primi masina de serviciu, i se pot deconta cheltuielile de transport etc.).

Piata de locuri de munca este, in multe domenii, destul de ostila pentru cei care cauta joburi. Orice detaliu poate face diferenta, daca ne gandim ca pentru un simplu loc de munca angajatorul poate face o alegere in urma consultarii chiar si a sute de CV-uri primite pentru acel post. Experienta pe posturi similare, vechimea in munca, limbile straine cunoscute, cursuri si specializari suplimentare - toate pot fi relevante in unele situatii, la fel ca si detinerea unui permis de conducere auto. Tendinta nu se manifesta doar in Romania, ci si in alte tari, unde a avea carnet de sofer este la fel de important ca si a absolvi un liceu.Carnetul de sofer nu se obtine tocmai usor, examenul nu este deloc o formalitate. Exista multe cunostinte teoretice si practice care trebuie sa fie asimilate de viitorul sofer. Legislatia a mai suferit schimbari in ultimii ani, astfel ca este important sa fie consultate doar sursele bine actualizate.

In toata tara, scolile de soferi sunt companii profitabile, care nu duc lipsa de candidati, in ciuda preturilor destul de ridicate. La fel ca si taxa pentru facultate, costul pentru scoala de soferi este considerat de elev drept o investitie cu legatura directa inclusiv cu viata profesionala. O cariera poate fi impulsionata sa se dezvolte mai rapid daca exista permisul de conducere auto.

O scoala de soferi categoria b poate fi gasita oricand usor direct pe internet, existand chiar website-uri care ofera astfel de informatii pentru toate judetele tarii. Este bine sa fie aleasa o scoala de soferi care are recenzii pozitive in mediul online (calitatea serviciilor oferite este foarte importanta pentru ca examenul sa fie promovat mai usor). Website-uri precum Onlines.ro abordeaza inclusiv astfel de subiecte de interes pentru publicul larg.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar